La visita d’estudi ‘Eines i mecanismes de participació juvenil’ inclourà els principals centres de recursos per a joves del Barcelonès

Només falten 3 dies perquè engegui la visita d’estudi internacional Eines i mecanismes de participació juvenil, que acull la Fundació Catalunya Voluntària-FCV a Barcelona, del 10 al 15 de juny. En aquest punt, ens plau informar-vos d’algunes de les entitats amb les quals estem col·laborant: d’una banda, els experts en normativa de participació, la Cooperativa Colectic Participa, que realitzaran una presentació de les eines, processos i òrgans de participació a nivell municipal; i de l’altra la Coordinadora d’entitats de Poblesec, que acull el grup en una activitat de debat i d’intercanvi i que organitza la Mostra d’Entitats de Poble Sec, en la qual la FCV hi tindrà un stand, i que us encoratgem a visitar el pròxim dissabte 15 de juny pel matí.

El grup visitarà tres dels principals recursos per a la participació dels joves a les dues ciutats de l’àrea metropolitana on viuen més joves: Barcelona i L’Hospitalet de Llobregat. En concret, els participants a l’esdeveniment tindran l’oportunitat de vistar el Centre Europa Jove, a L’Hospitalet de Llobregat, el Centre de Recursos per l’Associacionisme Juvenil-CRAJ, a l’Espai Jove Fontana, i el Centre d’Informació i Assessorament als Joves-CIAJ, al districte de Ciutat Vella.

Així mateix, hi haurà temps per visitar d’altres entitats i recursos públics al servei dels joves, així com per descobrir diversos barris i llocs d’interés cultural del Barcelonès.

A la visita hi participaran 21 persones, incloent a alcaldes/ses, regidors/es i caps de les regidories d’alcaldia, Ensenyament, Joventut i Esports de quatre ciutats georgianes: Barjumi, Chkhorotsku, Akhmeta i Poti. A la trobada també col·laboraran líders de dues entitats de joves del mateix país, incloent a la coordinadora del projecte, l’entitat Academy for Peace and Development  i un representant de la ONG Hub, juntament a un grup de joves catalans/es, voluntaris/es i treballadors/es a diverses entitats, de cinc nacionalitats diferents, que acompanyaran al grup durant tota la visita d’estudi.

Aquí trobareu més informació sobre aquest esdeveniment internacional i aquí totes les activitats del programa. Per a més informació podeu contactar a projectes@catalunyavoluntaria.cat.

Lluc Martí – Coordinador dels programes “Voluntaris Actius” i “Clam per la Pau”