Start the Cha(i)nge

Aquest any, la Fundació Catalunya Voluntària acollirà al mes de maig l’intercanvi juvenil “Start the Cha(i)nge”. L’intercanvi, que tindrà lloc a Vilanova i la Geltrú, es durà a terme amb la participació de 20 joves de Catalunya, Turquia, Lituània i Romania.

Aquest intercanvi té com a tema principal el canvi i el paper de cadascuna per crear-lo. L’objectiu principal de l’intercanvi és reflexionar sobre la importància del paper individual per crear impacte a escala global.

Es duran a terme dinàmiques i activitats utilitzant l’educació no formal com a metodologia, i, potenciant al grup de joves a convertir-se en agents actius de la transformació social.

Es treballarà el canvi des de tres dimensions:

  • Canvi personal, en el qual es centrarà en treballar les debilitats i potenciar les fortaleses, així com fer un treball de coneixement propi.
  • Canvi local, aprendre a treballar en equip, compartir competències i saber fer crítiques constructives. Saber dur a terme de forma pràctica les idees individuals.
  • Canvi global, veure la importància d’incorporar el pensament transversal a l’hora de realitzar qualsevol acció.

Aquest espai serà utilitzat per apoderar al grup a tenir un paper actiu, a col·laborar i a potenciar-se els uns als altres. Es desenvoluparan competències per poder portar a la pràctica possibles canvis que les persones volen realitzar.

La FCV, juntament amb les organitzacions Minte Forte (Romania), System and Generation (Turquia) i RJOS ‘Apvalus Stalas’ (Lituània), realitzarà aquest intercanvi amb el suport de la Comissió Europea, dins del programa Erasmus+.

En cas de voler participar en l’intercanvi, o rebre més informació sobre el mateix, podeu contactar al 934124493 o bé, enviar un correu a info@catalunyavoluntaria.cat