No saps què fer l’any vinent? Estàs pensant a fer un any sabàtic?

Sabies que en molts països Europeus, els estudiants quan acaben els seus estudis secundaris;  decideixen fer un any sabàtic abans d’entrar a la Universitat?

Per què en un país com Espanya aquesta tendència no està ben vista o directament no se’ns passa pel cap fer un any sabàtic?

L’any sabàtic no ha de ser per res una pèrdua de temps, sinó més ben ha de ser tot el contrari. És una bona manera de conèixer-se un mateix, viure experiències i el més important aprendre a ser autosuficient i autodidacta.

Imagina’t que tens l’oportunitat de poder anar a qualsevol part d’Europa a fer unes pràctiques o un voluntariat; i al mateix temps compartir cultura, experiències i fent amics d’arreu del món.

Ara la idea de  l’any sabàtic, ha canviat, oi?

Doncs gràcies a la Fundació Catalunya Voluntària i a la Comissió Europea amb la col·laboració d’Erasmus+ i European Solidarity Corps -ESC ho pots portar a terme.

Tens l’oportunitat de fer un voluntariat Europeu (ESC), d’entre 2 i 12 mesos de durada, a qualsevol part d’Europa, i saps què és el millor? Tots i cadascun dels projectes són subvencionats per la Comissió Europea.

Ara potser estàs pensant ‘’És massa llarg, no vull anar-me’n tant de temps’’, doncs no et preocupis, també oferim projectes de fins  a 21 dies, els anomenats ‘’Intercanvis juvenils’’, és una bona manera de compartir la teva cultura i aprendre una mica més sobre cultures d’altres regions del món, promoure la interculturalitat i l’aprenentatge a través de l’educació no formal.

Però si el que realment el que vols és créixer en el teu sector professional i estàs apuntat/da a garantia juvenil, estàs d’enhorabona perquè et presentem el programa TLN Mobilicat per realitzar pràctiques professionals, on durant 3 mesos podràs exercir del que realment et motiva mentre aprens, adquireixes experiència laboral, a un altre país d’Europa. El TLN està subvencionat pel SOC (Servei Públic d’Ocupació de Catalunya) i pel Fons Social Europeu -FSE.

‘’Tot això, és molt bonic, però segur que necessito un nivell molt alt d’idioma’. Doncs la resposta és no, l’únic requisit per poder participar-hi, és tenir entre 18 i 30 anys. I, en el cas que vulguis fer unes pràctiques a l’estranger, estar també apuntat/da a garantia juvenil.

Ara de ben segur que la idea d’any sabàtic ha canviat, oi? No ho pensis més i informa’t de totes les oportunitats a info@catalunyavoluntaria.cat o la nostra pàgina web.

T’esperem!