Oportunitats

Voluntariat Europeu

Viu el voluntariat a Europa

El Voluntariat Europeu és una acció del programa Cos Europeu de Solidaritat -CES de Comissió Europea (abans Servei Voluntari Europeu -SVE), que té com a objectiu el promoure la mobilitat i l’intercanvi de joves d’entre 18 i 30 anys oferint-los l’oportunitat de conèixer altres maneres de viure, cultures i idiomes, i formar-se a través d’una educació no formal en una altra entitat no lucrativa d’un país altre país, normalment europeu.

Els projectes poden durar com a mínim 2 setmanes i fins a un màxim de 12 mesos.

Hi ha multitud de projectes en diferents àmbits: art, cultura, medi ambient, joventut, gent gran, esports, activitats d’oci i comunicació, entre molts d’altres.

Perfil dels voluntaris/es:

  • Tenir entre 18 i 30 anys
  • Ser resident legal a un país de la UE
  • Tenir interès per viure una experiència de ciutadania activa i educació no formal
  • Estar interessat en el teu desenvolupament personal i el dels altres
  • Estar llest per participar activament en la realització del projecte
  • Tenir un esperit col·laborador, actiu i solidari
  • No haver realitzat un SVE o un projecte de voluntariat europeu subvencionat pel programa Erasmus+ /CES amb anterioritat

Condicions:

La Comissió Europea subvenciona les despeses del viatge, allotjament, manutenció, diners de butxaca, transport local, classes d’idioma de la llengüa oficial del país de destinació i assegurança sanitària, al llarg de tota la durada del projecte. Els voluntaris/es compten amb el suport i ajuda de l’entitat d’enviament i acollida abans, durant i després del projecte.

La Fundació Catalunya Voluntària actua com a entitat d’enviament i d’acollida. Si vols rebre més informació sobre com participar en un projecte de Voluntariat Europeu o vols que siguem la teva entitat d’enviament, no dubtis en contactar amb nosaltres. T’estem esperant!

Dades de la FCV com entitat d’enviament:

Coordinadora: Ana Maria Gongadze
Email: info@catalunyavoluntaria.cat
PIC: 948208272