Hola! Em dic Ester, tinc 25 anys i sóc de Mataró. Actualment, em trobo a l’equador del programa de pràctiques a l’estranger TLNMobilicat, a Preston, Regne Unit (vaig arribar l’1 de març i marxo el 6 de juny).

Feia temps que buscava treballar amb animals i a Catalunya no trobava feina. Vaig estudiar auxiliar de veterinària i, com que ja havia viscut a l’estranger fent un Projecte de Voluntariat Europeu amb fauna salvatge a Bèlgica i com Au Pair a Suïssa, no m’ho vaig pensar dues vegades quan vaig trobar aquesta nova oportunitat!

A Preston estic treballant a una granja-escola amb adults amb discapacitat psíquica de diferents graus. El projecte consisteix a donar-los l’oportunitat d’aprendre activitats com ara cuidar animals, horticultura, fusteria i pintura. La veritat és que és agradable treballar amb ells ja que sempre estan alegres i posen molt d’esforç i il·lusió en tot allò que fan. La granja està entre muntanyes i prats, cosa que també agraeixo molt.

Aquesta experiència de pràctiques a l’estranger la faig juntament amb altres 10 joves de Catalunya, amb qui convisc a una residència d’estudiants i hi comparteixo molts moments. Som molt diferents entre nosaltres, la qual cosa fa que estiguem aprenent diferents valors i maneres de veure les coses, i sempre ens ajudem els uns als altres a millorar.

La ciutat de Preston és petita però està prou bé i ben comunicada per anar en transport públic a ciutats com Blackpool, Manchester, Liverpool… I encara que pot estar dies plovent i sense Sol, també hi ha setmanes bones i el verd del país és fantàstic.

Sense dubte repetiria l’experiència!

Ester – Participant del programa TLNMobilicat a Preston, Regne Unit