Voluntariat social en Italia

NOM DEL PROJECTE : Voluntariat social en Italia

ORGANITZACIÓ D’ACOLLIMENT: Associazione la Strada

PERÍODE: 12 mesos, ja disponible fins Desembre 2024

LLOC :  Medicina, Italia

PLACES VACANTS: 2

BREU DESCRIPCIÓ:


L’Associació sense ànim de lucre La Strada treballa des de fa quinze anys en el territori dels municipis de Medicina i Castel Guelfo a la província de Bolonya, en el treball social especialment per a ajudar als nens en condicions de dificultats socials. Al llarg dels anys, el treball s’ha anat ampliant, involucrant joves i adults, especialment immigrants.

TASQUES DELS PARTICIPANTS:

Les activitats de l’associació s’inicien amb el treball diari, cada tarda, de suport específic i personalitzat obert a nens i nenes informats per l’escola i els serveis socials locals. Les activitats de tarda inclouen moments educatius i d’entreteniment amb diverses temàtiques que s’estan desenvolupant durant tot l’any. L’associació també ajuda en el procés d’aprenentatge de l’italià per a immigrants (nens, joves, adults) que han arribat recentment al nostre país i va iniciar un punt d’informació sobre recerca laboral o altres qüestions burocràtiques.

PERFIL DEL PARTICIPANT:

Entre 18 i 30 anys, vivint en un país del programa Erasmus+; amb diferents backgrounds (incloent menys oportunitats); amb diferents competències i interessos (sostenibilitat, permacultura, gestió d’esdeveniments, desenvolupament de projectes, activitats juvenils, multimèdia, etc.). La voluntat de viure en comunitat, compartir el teu temps, espai i idees personals és imprescindible!

Infopack

Qui pot participar?

Totes les persones residents a Catalunya, d’entre 18 i 30 anys, que no hagin realitzat un CES amb anterioritat, interessades en la temàtica del projecte i amb ganes d’emprendre la gran aventura de ser voluntaris/as europeus.

Què fer per participar?

1) Preparar una carta de motivació personalitzada pel projecte en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

2) Preparar el teu currículum en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

33) Enviar tots dos documents a: voluntariat@catalunyavoluntaria.cat especificant el títol del projecte en el qual t’agradaria participar.

La FCV enviarà totes les candidatures a l’entitat d’acolliment, qui farà la selecció final del/de els voluntari/as.

Per a més informació sobre el projecte pots enviar un email a:

 voluntariat@catalunyavoluntaria.cat

Amb el suport del programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya.

Skills

Posted on

07/02/2024