Youth Impact!

El mes de juliol 2016 ha finalitzat el projecte europeu de cooperació per a la innovació i l’intercanvi de bones practiques Youth impact: strengthening the organizational capabilities to build peace in Europe.

El projecte de 18 mesos de durada, ha estat coordinat per l’organització internacional United Network of Young Peacebuilders-

11144971_10152776393286479_4316161348856874726_n

UNOY, i és el resultat del treball conjunt entre 6 entitats no lucratives i juvenils que desenvolupen programes d’Educació per la Pau: UNOY (Països Baixos), Servei Civil Internacional (Bèlgica), Centro Internazionale per la Promozione dell Educazione e lo Sviluppo- CEIPES (Itàlia), European Intercultural Forum e.V. (Alemanya), Peace Action, Training and Research Institute – PATRIR (Romania) i la FCV.

El projecte ha permès dissenyar de forma conjunta una estratègia per analitzar l’impacte del treball realitzat per les entitats sòcies en

l’àmbit de l’Educació per la Pau (Monitoring, Evaluation and Learning in Six European Youth Peace Organisations) i per crear un sistema de monitoratge, avaluació i aprenentatge que ha de servir per millorar les capacitats de les organitzacions (The Learning Curve: online evaluation guide for youth peace organisations).

The Learning Curve” és una guia dissenyada específicament per entitats no lucratives i juvenils que realitzen accions en l’àmbit de la

youth-impactconstrucció de la Pau, que desitgin analitzar les seves rutines i mètodes de treball per dur a terme accions i programes sostenibles en el temps i amb un major impacte social i educatiu, posant especial atenció en analitzar quins són els sistemes i pràctiques d’organització interna i examinant aspectes com les relacions externes, la gestió dels recursos humans i materials, la cultura organitzativa, els sistemes de presa de decisions o la gestió del coneixement a nivell intern.

El 30 de juny la FCV va organitzar a la seu de Lafede un acte de presentació de l’eina, amb la presència de 2 de dos dels investigadors: Celina del Felice i Lluc Martí.

 

Per a més informació sobre el projecte, podeu enviar un email a: projectes@catalunyavoluntaria.cat

Consulta la pàgina web del projecte!