Intercanvi juvenil 2018: Start the Cha(i)nge

La FCV va acollir del 19 al 27 de maig, a Vilanova i la Geltrú, el projecte de l’intercanvi juvenil ‘Start the Cha(i)nge’. El projecte va reunir a 20 joves de Lituània, Romania, Turquia i Catalunya amb la intenció de formentar la seva iniciativa per ser part activa del canvi a nivell personal, local i social. Els i les participants van fer diverses activitats, tallers, jocs, debats i dinàmiques, amb l’objectiu de mostrar el seu potencial creatiu, d’expressió, comunicació i aprenentatge.

Es va realitzar una primera part on es van desenvolupar activitats més introspectives, de meditació i autoreflexió i una segona part, on les participants van sortir a parlar amb la població local, preguntar sobre les seves problemàtiques locals i proposar solucions tenint en compte el temps de preparació, els recursos i el poder d’incidència.

L’objectiu era demostrar que amb molt poc, i fent petites accions, es pot començar a crear un gran canvi. D’aquesta iniciativa van sortir quatre petits propostes: es van fer pòsters per difondre vocabulari bàsic d’anglès, català i castellà; pòsters per disminuir el soroll a les nits, un vídeo que recull peticions de les i els ciutadans, i post-its per promoure l’ús de la bicicleta.

L’intercanvi va ser coordinat i organitzat per la FCV en col·laboració amb les entitats Minte Forte Association (Romania), System&Generation (Turquia) i RJOS ‘Apvalus Stalas’ (Lituània), gràcies al suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea.

Skills

Posted on

17/09/2019