Learn through Volunteering: What and How?

Al maig 2015, a Vilanova i la Geltrú (Barcelona), la FCV va acollir el curs de formació internacional Aprendre fent un Voluntariat. Què i Com? (Learn through Volunteering What and How?), que va reunir a 21 responsables d’entitats no lucratives de 13 països: Alemanya, Itàlia, Eslovènia, Bulgària, Romania, Grècia, Turquia, Malta, Estònia, Letònia, Polònia Catalunya i la República Txeca.

El curs va tenir com a finalitat millorar el contingut educatiu del conjunt de les activitats i projectes de voluntariat que realitzen les entitats promotores, tant en l’àmbit local com internacional, en el marc del 11401472_829005303819300_2818172192847371582_nprograma d’acció comunitària Servei Voluntari Europeu. Els objectius del curs eren aprendre a reconèixer i donar valor als aprenentatges que les entitats ofereixen a les persones voluntàries.

El curs va ser protagonitzat per gestors de voluntariat, mentors, voluntaris i formadors de 14 organitzacions, que van compartir informació, experiències i bones pràctiques i van aprendre nous mètodes i eines de gestió  per ajudar a les persones joves a descobrir i desenvolupar interessos i competències específiques, que poden ser de gran utilitat per a millorar el seu perfil laboral i tenir més opcions de trobar feina, en els seus països i arreu d’Europa.

El curs va permetre a les entitats participants oferir un suport adaptat a les necessitats socials i educatives de les persones joves amb dificultats per participar en iniciatives de voluntariat.

El curs ha format part de l’estratègia de la FCV de promoure activament el voluntariat actiu i educatiu, reconeixent el seu valor com experiència de formació no reglada i afavorint noves modalitats de voluntariat, fent possible que més  persones joves puguin gaudir de l’experiència de ser voluntaris.

El curs va comptar amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea.

Consulta el programa del curs o troba els detalls a la Plataforma de Difusió del programa Erasmus+.

Per a més informació sobre el curs, podeu enviar un email a projectes@catalunyavoluntaria.cat

Learn through Volunteering: What and How? – Impacte i resultats

Dona una ullada a les fotos 🙂

Skills

Posted on

18/06/2015