La FCV organitza el primer fòrum a Europa sobre voluntariat al món àrab

L’equip de la Fundació Catalunya Voluntària-FCV es complau de presentar el I Fòrum Internacional ‘Voluntariat en el Món Àrab – Reptes i oportunitats’, que se celebrarà del 29 d’abril al 4 de maig a Vilanova i la Geltrú i a Barcelona. Serà un esdeveniment històric, ja que es tracta del primer fòrum internacional celebrat a Europa protagonitzat per organitzacions de voluntariat de països àrabs.

Els participants del fòrum, organitzat i promogut per la FCV, són líders del sector del voluntariat, membres del consell directiu i d’entitats no lucratives i no governamentals de diferents països àrabs. Entre els països participants hi ha: Algèria, Egipte, Iemen, Jordània, Kuwait, Líban, Marroc, Mauritània, Oman, Síria, Sudan i Tunísia.

Els objectius del fòrum són compartir informació sobre projectes de voluntariat, iniciatives i bones pràctiques realitzades per les organitzacions participants. La trobada també vol esdevenir un espai on trobar oportunitats d’aprenentatge mutu i de col·laboració entre organitzacions participants i d’altres organitzacions de la societat civil catalanes, espanyoles, europees i internacionals que participin al fòrum.

A més, la FCV organitzarà una fira d’entitats dirigida a joves interessats a fer un voluntariat a la regió àrab, la qual els permetrà conèixer les accions solidàries en les quals poden participar.

 

Durant el fòrum també s’organitzarà una trobada institucional que tindrà com a objectiu identificar els principals reptes que afronta el voluntariat a la regió àrab i oferir informació i ajuda per enfortir la col·laboració entre la regió àrab, Catalunya i Europa. Finalment, el fòrum també preveu fer una declaració que reforci la promoció, desenvolupament i institucionalització del voluntariat a la regió.

El fòrum comptarà amb la participació i el recolzament de diverses institucions i organitzacions internacionals com, per exemple, la Diputació de Barcelona. Les persones que estiguin interessades a col·laborar en l’organització poden contactar directament amb projectes@catalunyavoluntaria.cat.

Ben aviat compartirem més informació sobre els esdeveniments oberts al públic que tindran lloc durant el fòrum. Per a més informació i detalls sobre el programa, podeu consultar el programa d’activitats.

Tens preguntes? Envia'ns un missatge
×
Open chat