Del 6 al 10 de febrer a Hammamet (Tunísia) tindrà lloc el ‘Fòrum Internacional del Voluntariat del Món Àrab’, amb la participació dels dirigents d’entitats del voluntariat de 19 països àrabs. L’objectiu del fòrum és promoure la cultura del voluntariat en el món àrab i avançar en el coneixement i l’intercanvi entre entitats que representen el sector del voluntariat en els respectius països.

La trobada servirà per compartir informació i propostes sobre quines metodologies poden ser més adequades en cadascun dels països per afavorir i reforçar el voluntariat i avançar en la construcció de xarxes a la regió.

Participar en el fòrum ens serà útil per conèixer les necessitats del voluntariat a la regió i  per identificar algunes de les diferències i similituds que existeixen en els diferents països. Tot plegat, com a pas previ i necessari per desenvolupar una col·laboració més estreta amb les mateixes entitats.

Concretament, els països participants en el fòrum són: el Marroc, Algèria, Líbia, Tunísia, Egipte, Jordània, Palestina, Líban, Iraq, Kuwait, Sudan, Mauritània, Iemen, Qatar, Oman, Aràbia Saudita i els Emirats Àrabs Units, juntament amb Eslovènia i Suècia, convidades també a presentar la cultura del voluntariat del seu país.

La Fundació Catalunya Voluntària, que va ser l’única entitat europea convidada a participar en el Fòrum del Voluntariat a Casablanca (Marroc) el darrer mes de desembre, i dedicat a la institucionalització del voluntariat, en aquesta ocasió també ha estat convidada a presentar la cultura del voluntariat a Catalunya i a Espanya.

A la FCV  tenim previst organitzar activitats per afavorir l’intercanvi i l’aprenentatge entre entitats de voluntariat dels països àrabs i entitats catalanes. Un altre dels objectius és dur a terme noves iniciatives dins de la mateixa regió per promoure el voluntariat, amb especial atenció en la participació activa de persones joves d’ambdós sexes en les activitats de les mateixes organitzacions de voluntariat.

Us mantindrem informats/des.

Lluc Martí