La Fundació Catalunya Voluntària dona impuls a les oportunitats de voluntariat als països àrabs

La Fundació Catalunya Voluntària ha acollit, el darrer 2 de maig a la Casa del Mar de Barcelona, la presentació d’oportunitats de voluntariat als països àrabs. Ha estat una ocasió immillorable per conèixer de primera mà algunes de les activitats de voluntariat en les quals ja es pot participar.

L’esdeveniment Fes un voluntariat al món àrab, realitzat en el marc del I Fòrum Internacional Voluntariat en el Món Àrab-Reptes i Oportunitats va dividir-se en dos blocs: una mostra de vídeos, per part de responsables de les mateixes entitats, i  una fira d’entitats entre els assistents a l’esdeveniment i els participants en el fòrum.

Concretament, el Sr. Samir Romdhane, President de l’Associació  Festival Al Ain pel Desenvolupament i la Cultura de Métouia, de Tunísia, va informar del festival de cultura tradicional que té lloc del 14 al 21 d’agost en aquesta ciutat, i sobre les tasques en les quals persones voluntàries poden ajudar; el Sr. Hamdi Ghouzani, voluntari a l’entitat Un Somriure per a Tots, també de Tunísia, va informar de les diferents opcions per realitzar un voluntariat en qualsevol moment de l’any, en tasques d’acompanyament a persones en situació vulnerable; el Sr. Riad Issa, president de l’associació Voluntariat sense Fronteres, va informar de les opcions que poden oferir a joves catalans/es per col·laborar de forma voluntària en diferents activitats de sensibilització així com d’organització al fòrum internacional dedicat al voluntariat i les noves tecnologies, que tindrà lloc del 31 d’agost a l’1 de setembre a Beirut, Líban.

Finalment, el Sr. Fnyees S M D A Alajmi, responsable de l’entitat Green Vision va informar de l’oportunitat de realitzar un voluntariat en dos projectes mediambientals, per a la promoció de l’energia solar i per a la prevenció de l’extinció de la fauna i flora autòctona a l’Estat de Kuwait.

Després de la pausa, el Sr. Amr Abd Elgayed, de l’entitat JoveSólides, de València, va presentar la seva experiència personal com a participant del Servei de Voluntariat Europeu i les iniciatives d’emprenedoria social que ha realitzat arran d’aquesta oportunitat. Durant els darrers 30 minuts, els i les joves assistents a l’acte van poder conèixer més detalls de les activitats de voluntariat en les quals tenien més interès.

En l’esdeveniment també van participar els senyors Mohamed El Ousfour i Souhail Chaqchaq, president i vicepresident del Centre Marroquí del Voluntariat i la Ciutadania, el Sr. Mohamed Atia, vicepresident de l’organització egípcia Ahl Masr, tècniques de punts d’informació juvenil de Barcelona i joves de diverses nacionalitats.

Si voleu rebre més informació sobre les accions de voluntariat que es poden realitzar als països àrabs, podeu enviar un email a projectes@catalunyavoluntaria.cat.

Activitat realitzada amb el suport de la Diputació de Barcelona.