El meu on-arrival training a Coma-ruga

Des del 25 fins al 30 de març vaig assistir al meu on-arrival training, una setmana de reflexió per a tots els voluntaris i voluntàries que recentment han començat amb els seus projectes de voluntariat en una mateixa regió. En aquest cas, el training va tenir lloc a Coma-ruga, un petit poble de la costa de Tarragona.

Aquesta va ser la meva primera experiència en un curs de capacitació d’aquest tipus, i he de dir que va ser una gran experiència d’aprenentatge. El training va incloure molts aspectes diferents, començant per un curs amb la reflexió sobre què significa ser un voluntari i per què el voluntariat pot tenir un impacte positiu en les nostres societats. A més, durant les activitats del programa, vam tenir temps de pensar en què consisteix cadascun dels nostres projectes i per què hem decidit realitzar un Projecte de Voluntariat Europeu.

A més, la capacitació a l’arribada va abordar alguns temes molt importants i interessants, com la gestió de conflictes, la interacció intercultural, la formació d’equips, la situació socio-històrica d’Espanya, etc. i va proporcionar informació útil sobre el programa Erasmus+ i el Cos Europeu de Solidaritat. Totes aquestes activitats es van dur a terme a través de diferents exercicis interactius que, al meu entendre, van beneficiar enormement a tots els participants.

Una de les coses que més valoro d’aquesta setmana és haver tingut l’oportunitat de conèixer a altres voluntaris que actualment participen en projectes de voluntariat a Catalunya. Va ser genial conèixer noves persones que comparteixen interessos similars als meus i que estan passant pel mateix procés vital. Vaig tenir també l’oportunitat d’obtenir més informació sobre els diferents projectes de voluntariat que s’estan duent a terme actualment a Catalunya i compartir les meves experiències com a voluntària.

M’alegro d’haver tingut la possibilitat de conèixer a altres voluntaris/es i passar una gran setmana amb ells/elles a Coma-ruga. Gràcies a l’on-arrival training he fet nous amics amb els que puc reunir-me a Catalunya mentre participem en els nostres projectes de voluntariat.

Alice – Voluntària d’Estònia a la FCV