Associa’t a la Festa! – La Mercè 2018

Un any més, la Fundació Catalunya Voluntària ha participat en l’Associa’t a la Festa, espai per a les diferents associacions i entitats de l’àmbit social, organitzat en ocasió de les festes de la Mercè, patrona de Barcelona.

La FCV va participar el diumenge 23 de setembre, juntament amb l’Open Cultural Center a una activitat per trencar amb els estereotips de les persones refugiades i poder aprendre més sobre elles i les seves experiències.

Per a això, es va organitzar una Llibreria Humana, 

activitat de l’Educació en Drets Humans que consisteix a ‘llegir’ a les persones en lloc de llibres, per a poder preguntar en un espai segur sobre diferents temes. Per això, comptaven amb diferents persones voluntàries, com l’Andriy, refugiat d’Ucraïna, i el Zuhadir, originari de Síria.

També es presentava el llibre ‘Dear friend!’, escrit per menors refugiats a Grècia, amb persones voluntàries d’OCC. Juntament amb aquest llibre, es feien dues preguntes: “què t’emportaries tu a la maleta? i “què has après d’altres cultures?”, ambdues fetes per reflexionar sobre les circumstàncies en les quals algunes persones han de deixar la seva llar, i la importància d’una societat oberta i que accepti la multiculturalitat.

Finalment, per als més ‘menuts’, teníem coloms de la pau per pintar, en commemoració al dia Internacional de la Pau, celebrat el dia 21 de setembre.

Un diumenge assolellat, festiu i acompanyades de moltíssimes entitats del sector que realitzen un treball increïble per fer d’aquesta una ciutat més completa, inclusiva i solidària.