Fer un voluntariat a Lituània m’ha canviat la meva visió del món:

En Semyon va realitzar el seu voluntariat a Lituània i ens explica la seva experiència:

Hola, em dic Semyon i vaig participar en un Projecte de Voluntariat Europeu a Lituània, a una petita ciutat anomenada Skuodas, on vaig col·laborar com a assistent de professors d’anglès i rus. A més, vaig fer classes d’espanyol.

Després de passar 7 mesos a Lituània, la meva idea sobre el voluntariat ha canviat. Abans de marxar, pensava que seria com un treball normal i rutinari al qual has d’anar i fer més o menys el mateix cada dia.

Al finalitzar el projecte, encara ho veia una mica així, però el més important va ser adonar-me de com la meva visió del món actual canviava amb cada persona amb la que parlava, amb cada activitat que realitzava, i no només a l’escola, sinó en altres llocs del país.

Vaig viure tantes experiències que no les puc resumir en una frase, però que vull recordar sempre. Mai havia viscut fora de casa dels meus pares, i per a mi va ser un dels reptes del projecte:. Enfrontar-me als problemes i responsabilitats sense la seva ajuda, i crec que ho vaig fer molt bé.

A més, ara tinc molts amics d’arreu del món, fins i tot de fora de la Unió Europea. L’experiència va ser estupenda. Per descomptat, va haver-hi algunes situacions més delicades. Però com en tot en la vida, ens enfrontem a coses positives i negatives en cada situació.

En resum, crec que aquest tipus de projecte haurien de continuar existint i estar plens de diferents persones de diferents cultures i procedències. Ja que realment ajuden a trencar prejudicis i a establir boniques relacions interculturals.

Vull agrair a tots els meus mentors i tutors, ho vam fer de la millor manera que vam poder.