Visitem la ciutat de Preston, un dels nostres destins del TLN-Mobilicat

La Fundació Catalunya Voluntària s’ha desplaçat al Regne Unit per conèixer de primera mà la localitat que acollirà durant 3 mesos els 10 participants del programa TLN-Mobilicat: Preston. Aquesta ciutat anglesa és un dels tres destins del programa ‘Ampliant Horitzons: Pràctiques professionals a Europa’ que organitza la FCV, a més d’Amarante (Portugal) i Pesaro (Itàlia).

Contagiades per l’emoció i la motivació dels i les participants catalans/es, la Lorena, coordinadora del projecte, i la Laia, tutora del grup, van viatjar fins a aquesta ciutat, molt propera a Manchester i a Liverpool, per descobrir les seves particularitats. A l’arribada a Anglaterra feia un dia més assolellat de l’esperat: ideal per conèixer el centre de la ciutat, així com els racons i els bars més pintorescs.

L’endemà, ja sota un cel típicament anglès, les responsables del projecte van dirigir-se a l’entitat coordinadora d’acollida, la Creativity Works Preston (CWP), on havien de conèixer l’Steve, director general del centre per a joves, i d’altres membres del seu equip. Així doncs, les representants de la FCV van tenir l’oportunitat de conèixer aquest enorme espai que, cada dia, obre les seves portes a desenes de joves en risc d’exclusió social per tal que desenvolupin les seves habilitats en diferents àmbits (producció musical i audiovisual, art, bellesa, etc.).

Durant tota la jornada, els/les representants d’ambdues entitats van examinar els perfils de cadascun dels i les participants d’aquesta enriquidora experiència: el Pablo, que vol treballar en el sector de la gastronomia i el càtering; la Lorena, que serà professora d’infants; el Toni, apassionat pels videojocs; l’Ester, que compta les hores per col·laborar en un centre de fauna salvatge; el Sergi, que encara tempteja diferents opcions; l’Andrea, molt motivada per desenvolupar-se en l’àmbit de l’educació de nens amb necessitats especials; la Nadia, a qui fer-se cura de la seva àvia l’ha portat a interessar-se per l’atenció a la gent gran; l’Ivan, que és una barreja de coneixements en Sociologia, Màrqueting i integració social; el David, que sap que el futur està en les aplicacions mòbil i les noves tecnologies; i, per últim, la Sílvia, que a més d’uns estudis en Audiovisuals compta amb les ganes, les idees i l’energia. Tots ells amb històries ben diverses al darrere i un futur prometedor al davant.

Aquestes pràctiques professionals ofereixen l’oportunitat de tenir una experiència de feina real, a un altre país europeu, i dins del sector professional escollit. La iniciativa, cofinançada entre el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu, està dirigida a joves d’entre 18 i 29 anys que han acabat o abandonat els estudis i que, en aquests moments, no estan treballant.

T’interessa? Contacta amb nosaltres al telèfon 934124493 o a comunicacio@catalunyavoluntaria.cat.