Trobada entitats amb experiència SVE

La FCV ha participat del 20 al 22 d’octubre a la 1a trobada d’organitzacions amb experiència en el marc del Servei Voluntari Europeu -SVE, que ha tingut lloc a Alacant, i, que ha estat organitzada per l’Agència Nacional Espanyola en col·laboració amb Àgora Cultural. La trobada ha reunit 48 participants representants de diferents organitzacions del territori espanyol, que treballen des de fa anys amb el programa.

L’esdeveniment ha estat d’agrair per molts dels i les participants, ja que feina ja algun temps que no s’organitzava un esdeveniment dirigit exclusivament a organitzacions experimentades. A més, l’esdeveniment ha coincidit amb el 7è esdeveniment anual d’ex voluntaris SVE.

L’objectiu de la trobada era crear un document amb propostes de millora en relació al SVE, per a posteriori, poder transmetre-ho a l’Agència Nacional Espanyola. Les persones participants vam dedicar tot el dissabte a extreure propostes de millora principalment en relació a la logística, gestió, formació, seguiment i procés del SVE. Això va passar per compartir moltes de les situacions, dificultats i problemes amb què ens trobem les organitzacions en relació a tot el que implica gestionar projectes SVE.

Lorena, representant de la FCV, va participar concretament en el grup de gestió, on es van debatre propostes de millora en relació a l’administració, comptabilitat, assegurança mèdica i TSE, aspectes fiscals, NIE i visats.

En aquest sentit, l’esdeveniment ha estat doblement útil, ja que ha permès corroborar que les organitzacions estem en el mateix vaixell, fent front a dificultats similars, intercanviant solucions, consells, trucs i bones pràctiques.

A més, durant la trobada, vam tenir una sessió dedicada al nou programa Cos Europeu de Solidaritat -CES, programa que està generant molta expectació, doncs a dia d’avui encara falten per definir molts dels detalls del seu funcionament. Júlia, representant de l’Agència Nacional Espanyola, ens va proporcionar la informació més actualitzada del mateix.

Des de la FCV estem molt contents d’haver pogut participar en aquest esdeveniment, esperant que sigui el primer de molts.