Tolerància i diversitat

El projecte d’intercanvi de joves “Tolerance and Diversity in Common Europe” va ser finançat pel programa Erasmus+ i es va dur a terme del 20 de maig al 29 de maig de 2017 a Rezekne, Letònia.

Va ser organitzat per l’European Association “World-Our Home“, que va acollir a 35 participants de 5 organitzacions juvenils: Associazione culturale Nieddì d’Itàlia, Celjski Mladinski center d’Eslovènia, Fundació Catalunya Voluntària d’Espanya, Active Youth de Malta i els principals organitzadors del projecte de Letònia European Association “World-Our Home”.

L’objectiu del projecte era sensibilitzar als joves sobre assumptes tan importants com la diversitat de persones o nacions i la tolerància entre ells a l’Europa comuna. El projecte es va basar en l’educació no formal per a joves, sobre la nostra societat multinacional i multicultural amb diferents religions i tradicions i sobre l’enfortiment de la tolerància i la paciència entre diferents comunitats en la nostra societat.

La idea principal del projecte va ser presentar aquests valors europeus a través de debats, presentacions, tallers de teatre i una actuació final en el marc del festival d’art i música “Seven Hills” a Rezekne, per donar la possibilitat als participants de ser creatius i innovadors. Els tallers de teatre van ajudar a desenvolupar la identitat juvenil, la imaginació, les habilitats artístiques i afavorir l’enteniment i tolerància.

Els joves van passar 10 dies a Rezekne, explorant i intercanviant idees sobre multiculturalisme, diversitat, tolerància, drets humans i democràcia, utilitzant la creativitat per mostrar i promoure iniciatives juvenils artístiques i internacionals comuns.

Dace