En el mes de novembre de l’any passat vam rebre una gran noticia: s’obria convocatòria per el TLN 2021/2022. De fet, enguany serà el tercer any que la Fundació Catalunya Voluntària coordina el programa TLN Mobilicat i en tenim més ganes que mai després de les dificultats amb les que vam topar en la última convocatòria degut a la pandèmia per la covid19. 

Des de la FCV descrivim aquest programa de manera molt breu; Ampliant Horitzons: pràctiques professionals a Europa. De fet, el programa TLN Mobilicat és precisament perquè les persones participants obrin horitzons, descobreixin diferents perspectives i adquireixin noves habilitats. 

Aquest programa ofereix una oportunitat única a les persones participants amb l’objectiu d’incorporar-se al mercat laboral un cop finalitzat el programa. Cada fase del programa, un total de tres, està dissenyada perquè els i les joves treballin competències que millorin les seves possibilitats d’inserció laboral mitjançant un itinerari personalitzat d’acompanyament i suport al llarg de tot el projecte. 

Enguany la FCV ofereix posicions de pràctiques a tres països diferents: Portugal, Polònia i Itàlia. Per tal d’aprofitar l’estada de pràctiques, el programa compta amb una fase preparació prèvia a la sortida i també amb una fase de seguiment un cop finalitzada l’estada. Al llarg de la preparació els i les joves treballaren en grup i de manera individualitzada, seguint un llibret d’activitats enfocades a explorar-se a un mateix per potenciar i millorar habilitats i competències útils per al seu futur professional.  

Per altra banda, cal destacar les sinergies positives que emanen de cada grup de participants en el TLN Mobilicat. De cop i volta, s’ajunten un grup de persones, d’edats semblants, de mons diferents però amb objectius comuns. Aquest grup passa a compartir un espai de formació, moltes hores de treball conjunt i finalment marxen com a grup a la destinació pertinent. Inevitablement, quan ets lluny de casa, fas pinya amb la gent que coneixes i el que inicialment eren un grup de desconeguts, passen a formar una família a l’estranger. 

En conclusió, l’experiència del TLN Mobilicat ofereix un ventall d’oportunitats perquè les persones joves creixin, tan personal com professionalment. Anime’m a totes les persones joves d’entre 18 i 29 anys a que aprofitin aquestes oportunitats i s’informin. Val molt la pena. 

Joves, Europa us espera!