Hola!

Som cinc joves repartits per tot l’estat espanyol, on quatre sóm de Catalunya i un de la Comunitat Valenciana. Hem tingut la oportunitat de gaudir un intercanvi juvenil del programa Youth Exchange d’Erasmus+ “Run for Life” a la ciutat d’Amarante, a Portugal.

L’experiència va ser meravellosa, on el projecte tractava sobre l’esport i volia transmetre’ns un estil de vida saludable, mitjançant el menjar vegetarià. Algunes de les activitats esportives que vam realitzar van ser; surf, caiac en el riu, bicicleta de muntanya, i activitats en el lleure (valors mitjançant el joc i jocs tradicionals de cada país). També vam cuinar en un restaurant vegetarià, i en la nit intercultural: vam poder preparar un menú típic del nostre país per compartir amb els altres països i aprendre noves dances. A més, vam visitar les ciutats de Guimarães i Porto, que ens va agradar molt, ja què les dues són precioses i tenen un gran patrimoni i valor cultural. L’últim dia vam plantar un arbre i ens van explicar la importància que té el suro a nivell local, tant econòmica com culturalment.

Poder compartir aquesta experiència amb companys/es de Portugal, Polònia, Grècia, Turquia i Itàlia on ha sigut realment enriquidor i ens ha aportat una visió més oberta del món, i tolerant amb persones de diferents països de la Unió Europea. Vam començar tots com a participants, però vam acabar fent grans amics.

Ens sentim molt agraïts a la Fundació Catalunya Voluntària i Casa da Juventude de Amarante, per donar-nos l’oportunitat de poder participar en un projecte com aquest, i esperem poder tornar a repetir-ho ben aviat!