La FCV es reuneix a Nicòsia,  Xipre, amb l’entitat NGO Support Centre, membre de la xarxa Peace Bag For EuroMed Youth. La xarxa està formada per 17 entitats no lucratives de 14 països que col·laboren en l’àmbit de la promoció de la Cultura de Pau en la regió euromediterrània. L’entitat grec-xipriota és co-responsable del grup de treball ‘construcció de capacitats’, que és  un dels objectius estratègics de la xarxa.

Durant 2 dies (25 i 26 d’octubre) van reunir-se a la seu de l’entitat la Marilena, responsable del grup de treball esmentat,  Savvas, gestor de l’entitat i  Lluc Martí, membre del mateix grup de treball i coordinador de la formació internacional que la xarxa organitza l’any 2015.

Bàsicament, la reunió va servir per determinar objectius i estratègies, pensant en el conjunt de la xarxa i en complementari de totes les iniciatives en marxa.

NGO Support Centre és una entitat amb una rellevant experiència  en l’educació intercultural i en la creació de recursos digitals per a promoure l’educació per la ciutadania i afavorir la reconciliació entre comunitats enfrontades a Xipre. El país més oriental de la UE encara avui està dividit en tres zones, grec-xipriota, grec turca i sota el control britànic, tot i tenir  menys de 100 kilòmetres de nord a IMG_6256 pictsud i poc més de 150 d’est a oest i on la frontera, encara avui, talla el país en 3 i el centre històric de la capital en 2.
L’entitat, com d’altres, defensa el diàleg, l’intercanvi i la col·laboració entre ambdues comunitats com a forma de superar els conflictes històrics.

Els dos dies han permès treballar en les iniciatives que la xarxa  vol realitzar per satisfer les necessitats de les entitats membres, pensant en com aprofitar els recursos i eines existents i les seves capacitats i experiència, dedicant-se nous esforços a la creació de nous materials de formació, enfocats en l’aprenentatge intercultural i en la creació d’una ciutadania global.

El Lluc va aprofitar el viatge per conèixer a entitats no lucratives que estan acollint projectes de Servei de Voluntariat Europeu en el país.