Intercanvi juvenil ‘Personal Branding for Youth Entrepreneurship’.PersonalBranding (8)

De l’1 al 9 d’agost, al Molí de Mar de la Platja del Far de Vilanova i la Geltrú, s’ha celebrat l’intercanvi juvenil ‘Personal Branding for Youth Entrepreneurship’, on 21 joves de Romania, Grècia, Polònia i Catalunya han viscut una experiència d’intercanvi cultural i realitzat dinàmiques de grup al voltant dels 2 temes de l’activitat: ‘la creació de la marca personal’ i ‘l’emprenedoria social’.

El programa d’activitats es va dissenyar per superar els reptes del llenguatge i afavorir el treball en equips internacionals des del primer moment, de manera que, durant l’intercanvi, els participants poguessin enfocar els seus esforços a intercanviar experiències i opinions i desenvolupar les competències necessàries per a ser emprenedors socials, amb el suport de la resta dels participants.

El programa va incloure activitats de coneixement, de reflexió (sobre les pròpies competències, sobre la feina ideal); de debat (sobre els reptes i solucions a la situació de desocupació), juntament amb dinàmiques creatives PersonalBranding (4)(com fer un CV creatiu, com vendre un producte, com realitzar una campanya de crowfunding), permetent als participants millorar les habilitats i actituds rellevants per trobar una feina (interculturals, lingüístiques, digitals, etc.).

Els participants van poder compartir la seva cultura, informació sobre iniciatives d’emprenedoria que tenen lloc en els seus països, les seves idees per a la creació de nous projectes i, nogensmenys, van poder experimentar al llarg de tota la setmana amb noves eines educatives que permeten augmentar el coneixement sobre les seves pròpies capacitats.

L’intercanvi va coincidir amb la Festa Major de la ciutat i ningú es va perdre el cercavila, els focs artificials o el Vot del Poble. El grup va gaudir d’un dia de visita a Barcelona, guiats pel grup català.

PersonalBranding (3)L’intercanvi és la quarta edició del projecte internacional Personal Branding, coordinat per la Fundació Catalunya Voluntària i realitzat amb el suport del programa Erasmus + de la Comissió Europa, amb la col•laboració amb les entitats no lucratives Coaching 4EU, United Societies of Balkans i EDUQ Association. Més informació sobre l’iniciativa.

Com a resultat de l’intercanvi, la FCV està organitzant tallers que tindran lloc al mes de setembre (a la Casa del Mar), en anglès, i, del 6 al 13 de setembre la FCV participarà a la cinquena inicitiva internacional del projecte: el curs de formació ‘Personal Branding’ que tindrà lloc a Romania (Cluj-Napoca).