Voluntariat en el nord d’Alemanya

Nom del projecte: 12 mesos de voluntariat en el nord d’Alemanya

Organització amfitriona: Fòrum Zukumft

Període: Agost 2023 – Agost 2024

On: Westen, Alemanya

Lloc vacant: 3

Breu descripció:

El voluntariat està organitzat per dues organitzacions en cooperació:

Fòrum Zukunft e.V. és una associació sense ànim de lucre d’Alemanya l’objectiu del qual és promoure el desenvolupament sostenible i la responsabilitat social. Està dirigida per voluntaris. Les tasques són donar suport al taller obert i la cuina comunitària.

– NaturErlebnisWald Dörverden e.V. dirigeix un jardí d’infància forestal “Diensthoper Rudel” amb 15 nens de 3 a 6 anys. Les tasques són fer costat als educadors en la cura dels nens i el lloc (descripció més detallada veure més a baix). El voluntari estarà tres dies en la guarderia del bosc de 8.00 a 13.00, un dia en el taller obert i un dia en la cuina comunitària. El repartiment de tasques es pot discutir individualment en funció dels interessos del voluntari. Westen és un petit poble rural d’uns 1.300 habitants. Està situat a Baixa Saxònia, a uns 40 quilòmetres al sud-est de Bremen. El poble està envoltat de camps i boscos. El poble té algunes botigues locals i serveis per als vilatans, incloent-hi una església, un jardí d’infància i un centre comunitari. La següent estació de tren està en Dörverden, a 5 km (15 minuts amb bicicleta) de Westen. Des d’allí es pot arribar a Bremen en 30 minuts i a Hannover en 50 minuts amb tren.

Tasques dels participants:

a) Descripció del treball de voluntari al jardí d’infància forestal:

Com a Voluntari del Jardí d’Infància del Bosc, la teva principal responsabilitat serà ajudar a l’educador en la realització d’activitats i jocs a l’aire lliure per als nens en un bosc.
activitats i jocs a l’aire lliure per als nens en un entorn forestal. S’espera que ajudi en l’organització i execució d’activitats que fomentin l’exploració, la creativitat i l’aprenentatge.
Arribaràs a la guarderia amb bicicleta. El nostre lloc en el bosc està a 5 km de Westen.
Les teves tasques poden incloure, entre altres, les següents:
– Ajudar en la preparació i neteja de l’espai en el bosc
– Supervisar als nens i interactuar amb ells durant les activitats
– Ajudar en el desenvolupament de projectes
– Mantenir un entorn segur per als nens
– Orientar i fer costat als nens durant el joc lliure i l’exploració
– Supervisar als nens per a detectar qualsevol problema i informar de les preocupacions a l’educador

b) Descripció del lloc de Voluntari del Taller Obert:

Com a Voluntari de Taller Obert, treballaràs en un espai que ofereix eines, equips i recursos als membres de la membres de la comunitat que desitgin treballar en projectes creatius o aprendre noves habilitats. La seva principal responsabilitat serà ajudar als usuaris del taller de manera útil, informativa i accessible.
Les seves funcions poden ser, entre altres, les següents:
– Proporcionar orientació i suport als usuaris amb diferents nivells d’habilitat
– Demostrar l’ús adequat d’eines i equips
– Mantenir un entorn de taller segur i net
– Ajudar en l’organització i manteniment dels subministraments i materials del taller

c) Descripció del lloc de voluntari de cuina comunitària:

Com a Voluntari de Cuina Comunitària, la seva responsabilitat principal serà ajudar en la preparació, servei i neteja dels menjars per als membres de la comunitat en cooperació amb la Fundació.
de menjars per als membres de la comunitat en cooperació amb un equip de voluntaris que canvien setmanalment. Vostè treballarà en una cuina que ofereix menjars sans, nutritives i vegetarianes una vegada a la setmana.
Els seus deures poden incloure però no es limiten a:
– Ajudar amb la preparació d’aliments i cuinar
– Servir menjars als membres de la comunitat
– Neteja i manteniment de la cuina i el menjador

Perfil dels participants:

  • Entre 18 i 30 anys
  • Motivats i de ment oberta
  • Autoorganització i autocoordinació
  • Disposició a viure en un poble petit
  • Disposició a treballar fuera

Aceptamos sol·licituds de tots els candidats independentment del seu sexe, discapacitat, estat civil o parental, origen racial, ètnic o social, color, religió, creences o orientació sexual. Els llocs de residència i voluntariat no estan lliures de barreres. Estem oberts a estudiar junts com fer possible el voluntariat per a persones amb discapacitats físiques.

Que s’ofereix al voluntari/a:

La totalitat de les despeses d’allotjament, manutenció, transport local, assegurança mèdica, suport lingüístic i visat (si fos necessari) estan cobertes pel programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea.

L’entitat organitzadora farà efectiu el pagament del cost del viatge internacional (fins a la quantia màxima del pressupost establert) un cop presentats els documents  justificatius del viatge i de la compra realitzada.

Els voluntaris/es també reben suport personal (mentor) i suport relacionat amb les tasques (supervisor) per part de l’entitat d’enviament i d’acollida abans, durant i després del projecte.

Al finalitzar el projecte els voluntaris/es rebran el Youthpass, certificat que acredita el seu pas pel CES.

Qui pot participar?

Totes les persones residents a Catalunya, d’entre 18 i 30 anys, que no hagin realitzat un CES amb anterioritat, interessades en la temàtica del projecte i amb ganes d’emprendre la gran aventura de ser voluntaris/es europeus.

Que cal fer per participar?

1) Preparar una carta de motivació personalitzada pel projecte en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

2) Preparar el teu currículum en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

3) Enviar tots dos documents a: voluntariat@catalunyavoluntaria.cat especificant el títol del projecte en el qual t’agradaria participar.

La FCV enviarà totes les candidatures a l’entitat d’acollida, qui farà la selecció final del/s voluntari/es.

Per a més informació sobre el projecte pots enviar un email a: voluntariat@catalunyavoluntaria.cat

Amb el suport del programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i l’Obra Social la Caixa.

Skills

Posted on

31/05/2023