Understanding and Working with Conflict 2017

De l’11 al 18 de març la FCV va acollir la formació per a formadors “Understanding and Working with Conflict”, a Vilanova i la Geltrú. La formació va reunir a un grup de 25 persones (seleccionades d’entre més de 350 candidatures) amb un objectiu principal: esdevenir formadors i ajudar les seves comunitats a gestionar els conflictes de forma no violenta.

En aquesta ocasió, els i les joves representants d’entitats no lucratives i  centres educatius provenien d’Albània, Alemanya, Armènia, Bòsnia i Hercegovina, Catalunya, Croàcia, Finlàndia, Geòrgia, Moldàvia, Polònia, Regne Unit, Rússia, Sèrbia, Turquia i Ucraïna.

Un dels resultats concrets de la formació va ser la creació d’una llista de comprovació pel que fa a les consideracions prèvies per realitzar formació sobre gestió de conflictes. A més de per aprendre noves eines teòriques i pràctiques sobre els temes de conflicte, no-violència i sobre com realitzar formacions, la formació va servir per crear una xarxa de relacions interpersonals entre els participants.

La formació ha comptat amb el suport de la Fundació Europea de la Joventut del Consell d’Europa i s’ha realitzat en col·laboració de Gyumri Youth Initiative Center, d’Armènia, European Intercultural Forum e.V, d’Alemanya i Academy for Peace and Development de Geòrgia.