JUVENTUDE SOCIAL: dimensão solidária

NOM DEL PROJECTA :  JUVENTUDE SOCIAL: dimensão solidária

ORGANITZACIÓ D’ACOLLIMENT: Aventura Marão Clube

PERÍODE: Maig 2024 – Novembre2024

LLOC : Amarante, Portugal

PLACES VACANTS: 3

BREU DESCRIPCIÓ:

En 2008 Aventura Marão Clube va començar a gestionar el centre/alberg juvenil local, Casa deJuventude de’Amarante (CJ Amarante), un projecte de cas d’estudi per ser la primera entitat privada que gestionava un equipament públic a Portugal. L’estratègia inicial de *CJ *Amarante és donar suport a les iniciatives juvenils locals per a acostar els joves als nostres valors, desenvolupar projectes de mobilitat i participació i oferir serveis d’allotjament i manutenció)

Una de les activitats del projecte “JUVENTUDE SOCIAL: dimensão solidária” és un projecte de Voluntariat del CES amb 1 Organització Coordinadora (AMC de Portugal) i 6

voluntaris procedents de 6 Organitzacions de Suport del Programa de la UE i de Països Socis per a desenvolupar activitats durant 7 mesos (210 dies)/cada voluntari. 

Els temes principals del projecte són:

Joventut (Participació, Treball Juvenil, Política de Joventut però també mobilitat, oportunitats, estils de vida saludables), 

Inclusió – equitat (discapacitat, nens i activitats intergeneracionals) 

Creativitat i cultura (esdeveniments locals, agenda cultural, gestió de projectes, activitats de temps lliure) amb l’objectiu de fer costat a AMC i a les seves institucions locals associades.

TASQUES DELS PARTICIPANTS:

Suport a sessions d’informació i sensibilització en escoles i altres entitats de la regió

Tasques quotidianes dels majors i activitats esportives i a l’aire lliure dels majors)

SUPORT SOCIAL A CERCIMARANTE (expressions: plàstica, dramàtica, musical, dansa; fisioteràpia, activitats físiques i esports adaptats; idiomes; costura; jardineria)

SUPORT A MISSÃO ANIMAL (alimentació i passeig de gossos, sensibilització per a la causa animal, promoció de l’adopció d’animals)

SUPORT SOCIAL/CULTURAL A LA CMA (PAJ, Universitat Sènior de Amarante, esdeveniments específics – temps lliure, socials i culturals)

Pla setmanal detallat està disponible en el infopack adjunt

PERFIL DEL PARTICIPANT:

-edat entre 18 i 30 anys

-creatiu

-de ment oberta

-proactiu

-motivat

-amb sensibilitat cultural i social

Que s’ofereix al voluntari/a:

AMC té una llarga experiència amb ESC i projectes de voluntariat (hem acollit a més de 300 voluntaris en els últims anys) i la nostra política per al menjar i l’allotjament és la següent:

– L’allotjament serà en un apartament o casa (tots dos en el centre de Amarante i prop del nostre centre juvenil) o també en Youth Village, on normalment allotgem als nostres voluntaris. Aquests llocs estan ben equipats amb habitacions, banys i cuina (la bugaderia és gratuïta en el centre juvenil). En alguns casos els voluntaris poden haver de compartir habitacions – habitacions dobles. Els voluntaris poden tenir convidats de manera gratuïta (allotjament) en el bon sentit i previ acord de l’Organització d’Acolliment.

– El menjar (esmorzar, dinar i sopar) serà proporcionada de dilluns a dissabte (6 dies per setmana) per la nostra organització en el centre juvenil (Casa de Juventude de Amarante) on normalment servim menjades als nostres voluntaris (tenim un restaurant vegetarià allí). El menjar és vegetarià (incloent també ous, llet, seitan, tofu, bolets, etc.). un dia de la setmana es proporcionarà un sopar no vegetarià. A més donarem 35€/mes a cada voluntari per a organitzar els seus propis menjars els diumenges (paguem segons les factures donades pels voluntaris). Si al voltant, els hostes dels voluntaris han de pagar els seus propis menjars de dilluns a dissabte. 


Qui pot participar?

Totes les persones residents a Catalunya, d’entre 18 i 30 anys, que no hagin realitzat un CES amb anterioritat, interessades en la temàtica del projecte i amb ganes d’emprendre la gran aventura de ser voluntaris/as europeus.

Què fer per participar?

1) Preparar una carta de motivació personalitzada pel projecte en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

2) Preparar el teu currículum en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

33) Enviar tots dos documents a: voluntariat@catalunyavoluntaria.cat especificant el títol del projecte en el qual t’agradaria participar.

La FCV enviarà totes les candidatures a l’entitat d’acolliment, qui farà la selecció final del/de els voluntari/as.

Per a més informació sobre el projecte pots enviar un email a:

 voluntariat@catalunyavoluntaria.cat

Amb el suport del programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya.

Skills

Posted on

30/10/2023