ESC: support and first aid assistance with Italian red cross

NOM DEL PROJECTE: Support and first aid assistance

ORGANITZACIÓ D’ACOLLIMENT: Red Cross Italia

PERÍODE: 12 mesos

LLOC:  Marotta di Mondolfo

BREU DESCRIPCIÓ:

La Creu Roja italiana, una organització sense ànim de lucre, organitza una recaptació de fons d’interès públic per donar suport a activitats benèfiques centrades principalment en la salut, el benestar social i l’educació, i també ofereix formació en l’àmbit de la salut. Els voluntaris seran els principals responsables de proporcionar assistència i suport als malalts, ferits, discapacitats i a les persones que conformen el sector de la senectut. A més, participaran en diversos esdeveniments comunitaris, en els quals oferiran serveis d’emergència. Els municipis de Mondolfo, San Costanzo i Monte Porzio treballen junts per promoure iniciatives socials que beneficiïn a tota la comunitat. Els voluntaris exerciran un paper rellevant al transport de nens i persones majors en cadira de rodes a centres de reeducació i centres mèdics. A més, cal destacar que aquesta oportunitat de voluntariat els permetrà explorar diferents destinacions a l’interior i a l’exterior de la regió. Durant primeres setmanes, els voluntaris rebran una formació completa per a adquirir les competències necessàries. També tindran l’oportunitat de seguir els cursos proposats per la Creu Roja italiana, la qual cosa els permetrà aprofundir en els seus coneixements. Com a voluntaris, tindran la oportunitat de desenvolupar competències essencials com l’empatia, la comunicació, la resolució de problemes, el treball en equip, la gestió del temps i el lideratge. En contribuir a aquesta important causa, els voluntaris tenen un impacte significatiu a la vida de les persones a les quals ajuden, desenvolupant-se professionalment i personalment.

TASQUES DELS PARTICIPANTS:

  • Transportar nens i persones grans amb cadires de rodes
  • Garantir la comoditat i la seguretat dels pacients

PERFIL DEL PARTICIPANT:

  • Entre 18 i 30 anys
  • Actitud proactiva i creativa, habilitats organitzatives i actitud de resolució de problemes
  • Interessat en la integració social de persones en dificultats
  • Inclinació i interès per ajudar a persones amb mobilitat reduïda i en necessitats
  • L’experiència prèvia en l’àmbit de la discapacitat o el treball social donaria una oportunitat interessant per compartir bones pràctiques

Més informació

Termini de recepció de la sol·licitud: 31.12.23

WiFi disponible a la casa de voluntaris, que inclou quatre habitacions dobles i ofereix una espai còmode i relaxant per als nostres voluntaris. Disposa de rentadora i tovalloles, cuina, sala d’estar i menjador.

Qui pot participar?

Totes les persones residents a Catalunya, d’entre 18 i 30 anys, que no hagin realitzat un CES amb anterioritat, interessades en la temàtica del projecte i amb ganes d’emprendre la gran aventura de ser voluntaris/as europeus.

Què fer per a participar?

1) Preparar una carta de motivació personalitzada pel projecte en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

2) Preparar el teu currículum en anglès (o en la llengua oficial del país de destinació);

3) Enviar tots dos documents a: voluntariat@catalunyavoluntaria.cat especificant el títol del projecte en el qual t’agradaria participar.

La FCV enviarà totes les candidatures a l’entitat d’acolliment, qui farà la selecció final del/de els voluntari/as.

Per a més informació sobre el projecte pots enviar un email a: voluntariat@catalunyavoluntaria.cat

Amb el suport del programa Cos Europeu de Solidaritat de la Comissió Europea, l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya.

Skills

Posted on

18/12/2023