La ciutat de Pesaro, a Itàlia, ja s’està preparant per a acollir als 10 participants del programa “Ampliant horitzons: Pràctiques professionals a Europa”. Es tracta del tercer grup que participa amb la Fundació Catalunya Voluntària-FCV en aquest projecte, i que forma part del programa TLNMobilicat, cofinançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu (FSE).

Per aquest projecte, la FCV ha volgut aprofitar l’ocasió per visitar l’entitat d’acollida a Pesaro: l’associació Vicolocorto. La Lorena com a coordinadora del projecte i el Sergio com a tutor del grup, vam ser els encarregats de desplaçar-nos a aquesta ciutat de la regió italiana de Marche, després del trajecte en avió, bus i tren.

A l’endemà de l’arribada, ens vam reunir amb Laura, presidenta de  l’associació Vicolocorto, el Daniele, coordinador, i Virginia, que serà la tutora dels i les joves durant la seva estada de pràctiques professionals. Durant la reunió a les seves oficines es van tractar aspectes diversos del programa, com els diferents tipus de llocs de pràctiques que podran ocupar, allotjament a la ciutat, així com activitats culturals que podrien realitzar als voltants de la regió. Després ens van oferir una visita guiada per Pesaro, aprofitant que feia molt bon temps, per tal de conèixer la ciutat on tindrà lloc aquesta estada de tres mesos.

Aquesta ciutat costanera es caracteritza per la seva riquesa en patrimoni cultural musical. Ofereix un tipus de turisme familiar i un estil de vida tranquil, segur, saludable, però al mateix temps un munt d’activitats i indrets per a descobrir accessibles per les milers de ciclistes que recorren els seus bonics carrers. La gastronomia de la regió és també un gran motiu pel qual estem segurs que els nostres participants gaudiran molt de l’experiència a Pesaro. En aquesta ocasió, vam ser testimonis de com s’està preparant la ciutat per a la temporada alta de la seva principal activitat: el turisme.

Al mateix temps, els 10 nois i noies participants ja s’estan preparant per a la seva estada de pràctiques professionals mitjançant un curs de llengua italiana i una preparació d’interculturalitat per tal d’aprofitar al màxim aquestes pràctiques a l’estranger, abans de marxar el pròxim 11 de juny.

No tenim cap dubte que serà una experiència molt profitosa per aquest grup de participants!