La Fundació Catalunya Voluntària ha estat l’entitat escollida per l’Institut Nacional del Model de Nacions Unides per realitzar una ponència en el marc de la seva conferència anual, dedicada la crisi política entre Catalunya i Espanya.
Lluc Martí, en representació de la Fundació Catalunya Voluntària, en dues ocasions (el 19 i 25 de març), va explicar objectivament, i davant de centenars de joves de tot el món, el procés que va portar a la decisió del Govern de la Generalitat de Catalunya per avençar cap al reconeixement d’una sobirania catalana pròpia que va arribar al seu punt culminant, la declaració solemne i unilateral d’independència i les dificultats en què es va trobar i es troba per fer-la efectiva.

Esperem que la conferència hagi ajudat a entendre una mica millor aquesta recent part de la història catalana i que genera prou interès arreu.
A la vegada que un repte, ha estat una gran satisfacció per a la Fundació Catalunya Voluntària que l’Institut Nacional del Model de Nacions Unides ens hagi escollit per intentar explicar aquesta situació a joves de tot el món.