Som l’Ana, l’Angie, la Cris, la Marta i la Rosa. A continuació us expliquem la nostra experiència participant en un intercanvi juvenil gràcies a la Fundació Catalunya Voluntària.  

El mes d’agost de 2022 vam tenir l’oportunitat de viatjar a Amarante (Portugal), per participar en un intercanvi juvenil titulat “Huge minority: fight against discrimination!”. Durant 9 dies vam conviure i aprendre amb persones de Portugal, França, Eslovènia, Romania, Turquia, Itàlia i Polònia. L’intercanvi es va realitzar a la Casa da Juventude de Amarante, i ens vam poder allotjar al mateix edifici. 

El tema principal que ens va ocupar durant l’estada va ser la lluita contra la discriminació de les minories. No obstant això, durant el viatge també vam gaudir d’estones lliures, vam descobrir diferents racons d’Amarante i vam visitar Porto.

La majoria de persones que vam participar a l’intercanvi no coneixíem a ningú quan ens hi vam apuntar, però el projecte ens ha permès passar molt bones estones i fer noves amistats. Vam aprendre un munt de coses les unes de les altres, no només sobre el tema de l’intercanvi, sinó també relacionades amb les cultures i tradicions de diferents països. Durant el projecte sobretot vam parlar anglès, tot i que alguns participants també entenien el castellà. 

Com a conclusió, pensem que participar en aquests projectes és una experiència molt divertida i recomanable. Hem tornat a Catalunya amb una maleta plena de nous aprenentatges i amb amistats de diferents edats i països.

A més, valorem molt que en tot moment hem rebut el suport de la Fundació Catalunya Voluntària i de l’entitat organitzadora del projecte, Aventura Marão Clube. Sempre que hem tingut dubtes o dificultats ens han ajudat amb molta rapidesa. 

Estem molt contentes i agraïdes d’haver pogut participar en aquest projecte!