El darrer 22 de març va tenir lloc la primera formació en línea del projecte ‘Advocacy for Youth Employment’, amb la participació de 15 persones, incloent els integrants del 4 equips nacionals que s’encarreguen de dur a terme les properes activitats d’un iniciativa que vol cridar l’atenció sobre quins són canvis legals i sistèmics que cal realitzar perquè la gent jove tingui més facilitats per accedir a una feina.

En la formació han participat joves part de l’equip de les 4 entitats promotores de l’iniciativa: Inter Alia, de Grècia; SFERA, de Macedònia del Nord; Europiamo, d’Itàlia i la Fundació Catalunya Voluntària, juntament amb joves interessades en formar part del projecte, motivades en donar la volta a les tràgiques dades d’atur juvenil i amb l’interés per aprendre com dur a terme accions d’incidència pública i campanyes.

A la formació en línia s’han presentat les persones,  el projecte, les tasques a realitzar i les eines que proposem per tal de recollir, analitzar i seleccionar la informació que més ens pot ajudar a identificar quins aspectes legals i sistèmics cal reclamar o canviar.

Nikos, coordinador del projecte i membre fundador d’Inter Alia, ha presentat la raó de ser, els objectius i activitats de la iniciativa, que finalitza al desembre del 2022, i la FCV, per la seva part, ha presentat la llista d’habilitats i actituds que aspirem a millorar al llarg del projecte per tal de dur a terme accions d’incidència amb èxit. Aquest enfocament de la FCV, compartit per les entitats sòcies, de desenvolupar competències fora del sistema oficial és una estrategia que dóna més opcions d’assolir resultats perquè permet connectar les tasques i els compromisos assumits per cadascú/cadascuna amb la millora de competències  rellevants, amb la fita de crear, posar en pràctica i analitzar marcs competencials que  altres entitats poguin utilizar com a referència vàlida.

Segons els comentaris dels/les participants la formació ha servit per entendre millor quines són les activitats que s’estan duent a terme per part dels 4 equips nacionals, així com la situació d’atur juvenil en els 4 països participants. 

Si vols més informació sobre l’activitat, et recomanem consultar el següent enllaç o enviar un email a projectes@catalunyavoluntaria.cat

Si vols formar part de la inicitiva, encara estàs a temps!