INCIDIR PERQUÈ ELS/LES JOVES TINGUIN FEINA-CRIDA OBERTA

Voleu ajudar-nos a crear les condicions perquè les persones joves tinguin més fàcil accedir a una feina?

En una situació marcada per la precarietat, pels sous baixos,per la parcialitat, per les dificultats que es troben moltes persones joves per treballar, ens preguntem què cal canviar per afavorir l’ incorporació de persones joves en el món laboral?; què podem fer per deixar d’estar a la cua de tota Europa pel que fa a l’ocupació juvenil?

4 entitats juvenils dels 4 països d’Europa amb els índexs més elevats d’atur juvenil: Grècia,Catalunya/Espanya, Itàlia i Macedònia del Nord, on aproximadament el 25% (¡) de les persones joves estan desocupades, estem duent a terme un projecte per ajudar a crear les condicions perquè les persones joves ho tinguin una mica més fàcil per accedir a una primera feina, per crear la seva pròpia feina o per millorar les seves condicions laborals, assumint que la millor eina per emancipar-se i esdevenir persones més autònomes i lliures és. precissament, treballar. Considerem  que desenvolupar una feina hauria de tener certa relació amb 1) els propis interesos personals i professionals, amb 2) la formació realitzada i amb 3) les  pròpies capacitats, tres elements que, entenem, haurien d’ajudar a trovar feina en allò que cadascú/cadascuna vol (i no al contrari).

La nostra proposta es fonamenta en: 

  • Analitzar perquè estem en una situació tant dramàtica d’atur juvenil.
  • Realitzar propostes pensant en quins són els canvis necessaris, quirúrgics i estructurals, perquè les persones joves desocupades tinguin més oportunitats i facilitats per treballar (també en allò que volen).

Conscients de la complexitat i dificultat del problema, que, insistim, afecta a més d’1 de cada 4 persones joves en el nostre país, volem col·laborar amb totes aquelles entitats i grups que ho desitgin i, especialment, amb grups de joves, consells juvenils i sindicats, entitats que tenen moltíssim a aportar, perquè coneixen molt bé (millor que nosaltres) quines són les  coses que seria millor  canviar.

Si vols més informació sobre el projecte ‘Advocacy for Youth Employment’ i com formar-ne part, us encoratgem a participar en la sessió informativa sobre el projecte, que tindrà lloc en línea, en la plataforma zoom, durant 30/45 minuts,  el pròxim dilluns dia 14 de febrer a les 17:00.

L’objectiu de la sessió és:

1) informar del objectius, activitats i resultats previstos al llarg de tot l’any 2022;
2) resoldre dubtes;
3)
crear un equip format per aquelles persones que volguin participar en el projecte, amb coneixement de les tasques, responsabilitats i oportunitats que això suposa. 

Ja us podem avençar que les tasques principals dels membres de l’ equip seran de recerca i de col·laboració en el disseny i realització de campanyes per l’ocupació dels/les joves.

El projecte ‘Advocacy for Youth Employment’ està realitzat amb el suport del programa Erasmus  + de la Comissió Europea i de l’agència nacional grega, coordinat per Inter Alia (Atenes), en associació amb la Fundació Catalunya Voluntària, Europiamo (Roma) i Sfera International (Bitola).

Per a qualsevol dubte, podeu enviar un correu electrònic a projectes@catalunyavoluntaria.cat