Let’s Play, Sing and Dance Together in Barcelona

El projecte “Let’s Play, Sing and Dance Together: Effective Non-Formal Education for Adults”, que va començar a l’agost del 2013 s’ha conclòs aquest passat més de juliol. Després de dos anys de duració, el programa el vam concloure a Barcelona, durant la última mobilitat, ja que la FCV ha sigut l’entitat coordinadora durant tot el programa.

Mirant enrera, considerem que els objectius assolits són molts, d’aquests, els principals han sigut:grundtvig 2
– Augmentar l’aprenentatge de la consciència positiva dels adults sobre la variada escena cultural europea.
– Explorar les igualtats i diferències en les composicions europees, de la música, cançons i balls per desenvolupar el sentit i la comprensió de la diversitat.
– Recolzar les activitats de cooperació pràctica entre les organitzacions que treballen en el camp de l’educació d’adults per establir contactes i compartir practiques i experiències.

Durant aquesta última mobilitat a Barcelona, que ha tingut lloc del 21 al 25 de juliol, hem acollit a 17 participants d’Estonia, Turquia, Holanda i Hungria, tots voluntaris i equip tècnic de les organitzaciones socies del programa. Durant aquests cinc dies, els voluntaris locals i altres membres de l’organització els hem explicat i ensenyat la nostra cultura catalana, fent tallers sobre la cuina catalana, les danses tradicionals, els castellers amb els Castellers de Barcelona, etc. 11791977_10207933814047559_2636020640896630167_oFins i tot els vam fer partícips de dos festes majors, una creada única i exclusivament per a ells, gràcies a la col•laboració dels ciutadans de la Palma de Cervelló, que ho van fer possible, i l’altre, totalment vertadera, a les festes del barri de Poble Sec.

A part de formar part durant uns dies de la nostres tradicions, també els hi vam mostrar la interculturalitat que es respira pels carrers de Barcelona a partir d’un taller de Salsa i Bachata, Lindi Hop i Swing. Evidentment tampoc va faltar el dinar intercultural, activitat de rigor en aquest tipus de mobilitats, on cada grup ens va portar delicateseen dels seus països d’origen.

A més de ballar, cantar i jugar tots junts, en aquesta última mobilitat també va ser el moment de fer les presentacions oficials sobre la visió i missió de cada entitat i sobre les activitats locals que es van desenvolupar en el marc d’aquest programa. Cal dir que totes les presentacions van ser molt interessants i molt visuals, utilitzant diversos mitjans audiovisuals. Per concloure, per grups vam avaluar el projecte durant aquests dos últims anys, tenint en compte la mobilitat a Barcelona.grundtvig 3

L’equip de la FCV està molt content de la feina feta, ja que tothom ha valorat el projecte d’exitós i tots els socis treballarem perquè hi hagi una segona edició.

Una cordial salutació a tots els voluntaris que han fet possible aquest projecte, gràcies Pol, Eila, Sara, Lídia, Alba, Sandra, Marija i Lídia per la bona feina feta.

Més informació sobre el programa.

Gorai Ramjee Grimal