La vida ens ofereix oportunitats cada dia. De vegades les coses realment petites poden canviar la nostra manera de pensar. Com va dir Winston Churchill: “El pessimista veu dificultats en totes les oportunitats. L’optimista veu oportunitats en totes les dificultats”. En el passat, només em fixava en totes les dificultats que em trobava pel camí. Per aquest motiu, la majoria de les possibilitats que ofereix la vida em passaven per alt.

El voluntariat a la Fundació Catalunya Voluntària-FCV m’ha donat l’oportunitat de conèixer gent nova. M’ha servit per adonar-me de les diferències culturals entre els nostres països: Polònia i Espanya. També he tingut dificultats per ubicar-me en una nova cultura i situació.

Recentment, he participat en el concurs de vídeos Erasmus + Volunteering Awards. L’objectiu del concurs era el de crear un vídeo d’un minut sobre experiències de voluntariat. Així, vaig preparar el vídeo i… em vaig convertir en un dels guanyadors!

Com a premi, els 11 guanyadors vam ser convidats a la European Youth Week al Parlament Europeu, a Brussel·les. A més, tots els guanyadors vam guanyar un viatge de la nostra elecció a un altre país europeu.

Va ser la primera vegada visitava a Brussel·les. La ciutat és preciosa, la gent és amable i servicial. És una ciutat multicultural i gairebé totes les persones que he conegut parlen l’anglès. També era la meva primera vegada al Parlament Europeu. Estava tan emocionat! Un cop allà, vaig preparar la meva targeta de visita i em vaig preparar per fer networking.

Durant aquella setmana, vam conèixer representants de la Comissió Europea i vam tenir l’oportunitat de parlar amb ells sobre les nostres experiències i projectes. En el meu cas, vaig explicar què està fent la FCV i com el meu projecte de voluntariat em va inspirar per dur a terme el meu projecte personal: volzone.eu, una xarxa que vol connectar voluntaris i voluntàries d’Europa. Aquest projecte prodria estar en el plans d’Europa, així que potser el projecte volzone.eu podria ser útil.

Durant l’esdeveniment, vaig preguntar sobre oportunitats per a joves, i que podeu trobar al següent vídeo:

Per tal de poder compartir aquesta informació amb els i les joves d’Europa he activat les contribucions de la comunitat a YouTube. Significa que, si t’agrada el vídeo i vols compartir-lo amb els teus amics que no parlen l’anglès, pots crear subtítols en el teu idioma. Per fer-ho més fàcil, he creat un tutorial sobre com afegir subtítols.

Marcin Bury – Voluntari actual de la FCV