Alguna vegada has sentit el flow?

Una connexió especial amb una persona només conèixer-la?

¿Potser no has parat riure durant una bona estona i no sabies per què (sense fer trampes!)?

¿O vas prendre acció sense pensar deixant-te portar pel teu instint?

Us contextualitzo una mica, (Que ningú s’adormi!) L’ésser humà ha tingut el joc molt present en la seva evolució i ha estat un dels pilars. A través del joc aprenem, socialitzem i expandim els nostres límits. És evident que la societat actual sistema patriarcal reprimeix des de ben petits als nens des de tots els seus tentacles: família, educació, política… ens van fer obeir a un senyor o senyora que se suposava que ens anava ensenyar alguna cosa perquè pressuposen que estem buits i per tant, cal omplir-nos de coneixements i jugar el menys possible perquè és perdre el temps.

Quan en realitat és el veritable joc, el joc lliure el que ens fa connectar amb la nostra essència, ens ajuda a desenvolupar el nostre potencial i ens fa sentir lliures, a través del joc podem veure totes les possibilitats i apoderar per aconseguir tot el que ens proposem. Com adults considero que tots aquests nens que van deixar de jugar lliurement tornin aquest joc d’una forma més madura.

En els tallers, Let’s Move the Laught! vam crear un espai laboratori d’expressió del cos on vam connectar l’espontaneïtat i el moment present per connectar amb la nostra essència i desenvolupar el nostre veritable potencial. 

El que m’ha portat a preparar aquests tallers a la FCV han estat les ganes de compartir un mètode que personalment m’ha ajudat en el meu desenvolupament personal i crec que és una cosa que tota aquella persona que tingui curiositat hauria de provar per si mateixa per veure les clarianes beneficis a curt i llarg termini, si es fan de manera continuada. El poder portar aquestes tècniques al major nombre de persones és una de les motivacions que més presents he tingut en els últims mesos, de manera que si la FCV vol, faré una segona edició dels tallers.

He guanyat experiència duent a grups de totes les edats, a gaudir de l’oportunitat de poder realitzar els tallers, fins i tot el dia que no va poder venir ningú. Aquest dia em vaig adonar que dirigir dinàmiques de desenvolupament personal és alguna cosa en el que vull aprofundir. El sol fet de saber que estic en el camí d’una cosa que em fa sentir en el flow, en el joc.

M’ha encantat veure gent movent-se amb espontaneïtat, amb aquesta i gaudi. A veure’ls riure de l’absurd, del que ximples que som i veure com el judici va desapareixent a poc a poc per entrar en un estat de sinceritat i autenticitat.

Em sento agraït, Gràcies per l’oportunitat!

Alberto Jiménez Díaz