iave-1Lluc Martí, coordinador del programa “Voluntaris Actius”, participarà a la XXIV Conferència Mundial del Voluntariat de IAVE, a la ciutat de Mèxic DF del 7 al 10 de novembre de 2016, acollida pel Centro Mexicano para la Filantropia – CEMEF i organitzada per la International Association for Volunteer Effort – IAVE.

La ponència de la FCV ha estat una de les seleccionades per participar en la que, sens dubte, és la conferència de més prestigi dedicada al voluntariat que té lloc a escala global i que es celebra cada dos anys des de 1970, en aquesta ocasió dedicada al ‘Voluntariat com a instrument de canvi social’.

Sota el títol “Voluntariat-Joves i inclusió-Generació Canvi”, Lluc formarà part d’un debat amb Pily Quintero, responsable de voluntariat de l’Universidad Católica Andrés Bello (Veneçuela); amb Belén Urbaneja, directora de ciutadania corporativa de The Walt Disney Company a Amèrica Llatina (Argentina), amb Leslie Rodríguez, coordinadora del programa “Youth Venture” de Ashoka (Mèxic), en un debat moderat per Monica Beatriz Galiano, consultora de IAVE en Voluntariado Corporativo para América Latina.

iave-3Lluc presentarà la visió de la FCV envers el concepte de Voluntariat Actiu en un debat on s’analitzarà com adaptar les activitats i programes de voluntariat a la situació difícil en que es troben moltes persones joves, que no participen en programes de voluntariat ni esdevenen agents del tan necessari canvi social. Els ponents intercanviaran les seves propostes i experiència respecte què cal fer des de les universitats, les empreses i les entitats no lucratives del sector per fer-ho  possible.

A la conferència està prevista la participació de més de 500 delegats representants d’organitzacions de totes les regions del món. Entre ells, ponents tan destacats com Kumi Naidoo (director de l’African Civil Society Centre), Salin Shetty (director d’Amnistia Internacional) y Teresa Perales (campiona paraolímpica), entre una llarga llista de màxims dirigents d’organitzacions de voluntariat d’arreu del món.

A la conferencia tindran llocs debats, sessions plenàries, fòrums, tallers i activitats culturals en llocs tan singular com el Palau de Belles Arts del Museu Nacional d’Arquitectura.

Aquí podeu consultar el programa i trobar més informació sobre la conferencia.