La Fundació Catalunya Voluntària-FCV es complau d’anunciar que el seminari ‘Volunteering for Peace” tindrà lloc de l’1 al 7 d’abril a Vilanova i la Geltrú, amb la participació de 19 líders, gestors i responsables de programes de voluntariat de 15 entitats no lucratives de Portugal, Itàlia, Macedònia, Alemanya, Grècia, Bulgària, Turquia, Estònia, Letònia i Catalunya.

L’objectiu del seminari és analitzar el potencial del voluntariat com a força impulsora i creadora de la pau en les nostres comunitats, creant un espai on reflexionar, compartir i aprendre sobre la base de l’experiència i trajectòria de totes les persones que hi participin.

Al llarg del seminari proporcionarem eines, idees i inspiració perquè les entitats puguin millorar el suport que ofereixen a les persones voluntàries per tal que les activitats que duen a terme tinguin un major impacte i construeixin efectivament societats més pacifiques. També es desenvoluparan activitats enfocades a ajudar a les persones voluntàries a desenvolupar competències útils, tant per viure en pau com per construir la pau, en el seu entorn més proper.

Els participants dedicaran especial atenció a conèixer eines i pràctiques que serveixen per lluitar contra la discriminació i el discurs de l’odi, així com per prevenir la violència. A més, els assistents tindran l’ocasió d’aprendre de forma pràctica i teòrica els elements bàsics per implementar campanyes, realitzar accions d’incidència pública i comunicar-se de manera no-violenta.

El seminari, realitzat amb el suport de la Comissió Europea (programa Erasmus+ Joventut), ens servirà també per recopilar activitats i bones pràctiques per a diverses publicacions, així com per intercanviar idees per a nous projectes de voluntariat internacional, d’intercanvi i de formació.

Més informació: Info kit Seminar V4P