Del 7 a l`’11 de maig té lloc a Casablanca i a Rabat, Marroc, el Cinquè Fòrum Internacional pel Desenvolupament Social dels països àrabs, principal trobada de la societat civil del món àrab, dedicat en aquesta ocasió a la solidaritat en situació de desastres naturals.


El fòrum es celebra un cop l’any, amb la participació de responsables d’entitats de la societat civil, líders socials, experts/es, professors/es universitaris/es de 16 països àrabs. L’activitat està patrocinada per la Lliga dels Estats Àrabs (principal organisme multilateral a la regió) i acollida pel Regne del Marroc, reunint a experts, autoritats i representants del tercer
sector de pràcticament tots els països àrabs, convocats pel Centre del Voluntariat i la Ciutadania del Marroc, entitat que ha convidat a la FCV a formar part del programa del fòrum.


Lluc Martí, gestor de projectes a la FCV, serà, juntament amb una entitat alemanya, l’únic representant europeu en l’activitat. Lluc ja va participar en el primer fòrum internacional,celebrat al desembre del 2018. D’aquesta manera, la FCV compartirà discussions, tallers i ponències amb col·legues d’entitats no lucratives de l’Aràbia Saudita, Bahrein, Egipte, Iemen, Iraq, Líban, Líbia, Kuwait, Marroc, Mauritània, Palestina, Qatar, Tunísia i Turquia, el que és una oportunitat única de conèixer de primera mà la situació i el punt de vista d’ entitats del sector no lucratiu i d’experts dels països participants, amb l’objectiu d’ avançar cap a futures col·laboracions estratègiques i dur a terme projectes concrets.


Un dels moments destacats del fòrum serà el lliurement del primer premi nacional del voluntariat del Marroc. La presentació de la FCV ‘’La solidarité au-delà des frontières’ girarà al voltant de compartir l’ experiència europea en la promoció i realització d’accions de voluntariat i de mobilitat internacional protagonitzades per entitats del tercer sector, treballadors juvenils i joves, com eina per donar resposta a alguns dels reptes més urgents a la regió (guerres, emergència climàtica, etc).


Volem destacar que la FCV participa en aquesta activitat sense tenir cap suport per part de cap institució, pública o privada, catalana, espanyola o europea, igual que en el primer fòrum l’any 2018 i en altres dos fòrums internacionals en els quals la FCV va participar, convidada a realitzar una ponència, a Tunísia i a Bahrain, poc abans de la pandèmia.