Intercanvi juvenil El Poder del Teatre

La FCV rep el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea per coordinar l’intercanvi juvenil ‘The Power of Theatre’.

La FCV acollirà la primera setmana de juliol 2021 l’intercanvi juvenil ‘El Poder del Teatre’. L’activitat es desenvoluparà en un entorn rural al municipi lleidatà de La Vansa i Fòrnols, amb la col·laboració de 5 entitats europees de Polònia, Itàlia, Croàcia, Bulgària i Romania. L’intercanvi facilitarà la participació de 30 persones joves.

L’objectiu del projecte és integrar i utilitzar la metodologia del teatre social, com a enfocament educatiu no formal, per al desenvolupament de les competències clau dels i les joves.

S’utilitzaran diverses vessants del teatre social, com el teatre fòrum, teatre imatge, l’expressió corporal, la improvisació, el clown, el teatre comunitari, etc. que permetrà desenvolupar competències rellevants i altament importants com ara les relacions interpersonals, habilitats socials, treball en equip, iniciativa i automotivació.

Els objectius específics són:

-Introduir els valors i principis del teatre social en l’educació i l’apoderament juvenil.

-Crear un espai on els i les participants puguin aprendre i practicar la metodologia del teatre socials, com ara el teatre fòrum, la improvisació i el teatre físic.

-Utilitzar les arts escèniques com a alternativa a les tecnologies per comunicar-se, reflexionar, aprendre i relacionar-se.

-Fomentar el desenvolupament de competències, habilitats i aptituds dels i les participants mitjançant l’educació no formal.

-Fomentar la ciutadania activa, la consciència europea, la inclusió social i la tolerància.

-Fomentar la cooperació entre les entitats sòcies i participants en el camp del treball juvenil i en el marc del programa Erasmus+.

El projecte el desenvolupem conjuntament amb la Gemma. I qui és la Gemma?

La Gemma és educadora social amb experiència amb joves, menas i justícia juvenil. Treballa amb col·lectius en risc d’exclusió social utilitzant l’educació no formal i les arts escèniques per donar lloc a l’autoaprenentatge, la reflexió i l’empoderament. Ha creat Alter Network, una associació que treballa per promoure les oportunitats dels joves a Bulgària, amb futures seus a Itàlia i Catalunya. Actualment, treballa com a clown i formadora de teatre i circ amb nens, joves i gent amb diversitat funcional.

Per a més informació podeu contactar amb nosaltres a: comunicacio@catalunyavoluntaria.cat