Què tenen en comú el capitalisme, la revolució, l’opressió, les minories i l’educació no formal? Que totes van tenir espai en l’intercanvi juvenil Class Privilege, que va tenir lloc del 30 de març al 7 d’abril a Vilanova i la Geltrú.

Class Privilege ha estat el tercer i últim intercanvi del Programa de Privilegis coordinat per The Youth Company (Països Baixos), i que s’ha sumat als intercanvis de Race & Origin Privilege i Gender Privilege.

Els privilegis estructuren la societat en què vivim, i durant aquesta setmana, participants d’Irlanda, Holanda, Romania, i Lituània han intentant entendre com interactuen aquests privilegis, sobretot el de classe.

Parlar de privilegis, de classes socials i de la seva vinculació és un tema complicat, sobretot si mai abans t’hi havies parat a pensar. No obstant això, els grups van organitzar activitats sobre termes tan complexos com el capitalisme (a través d’un joc ambientat en Joc de Trons!), interseccionalitat, estrès de minories, autogestió, i fins i tot, sobre si és necessari fer una revolució.

Al final de la setmana, hem obtingut respostes, però moltíssimes més preguntes. Ens hem portat les nostres polseres de privilegis per tenir sempre present on i com ens posicionem, i hem pensat projectes i idees sobre com podem fer per disminuir la bretxa que separa la societat. Aquest és un primer pas per a una deconstrucció que serà constant i necessària a mesura que avancem per aconseguir una societat més humana i solidària.