Mariana, la voluntària de la FCV, ha tornat de la seva formació intermèdia en Mollina, Andalusia. Mariana diu que la formació va durar 5 dies i va estar plena de bones experiències. Així que, ens introduirem a la seva història.
Reflexió, autoconeixement, un entorn agradable, no discriminació i tolerància. Aquestes són les paraules que millor representen l’ambient en CEULAJ (el lloc on es van allotjar tots els participants).


Els meus amics i jo, als quals vaig conèixer en la formació a l’arribada, iniciem el nostre viatge des de Barcelona, passant per Madrid, fins a Antequera. El primer dia va ser molt tranquil, vam poder conèixer-nos i trencar el gel. A més, vam sortejar al nostre “amic secret” al qual havíem de cuidar i fer petits regals en secret. L’endemà vam tenir dues sessions sobre les nostres pors i expectatives abans, durant i després de l’ESC. Un exercici concret que recordaré durant molt de temps. No sols ens hem concentrat en el que sentim per dins, sinó també en la percepció general del nou entorn. En dibuixar un arbre amb grans arrels i branques, vaig comprendre que l’altitud de les persones, el lloc, el clima, etc. exerceixen un paper important. En conclusió, el teu estat mental i físic depèn de coses que no depenen de tu. Continuant treballant en això, també vam tenir la possibilitat de posar a prova les nostres habilitats d’empatia i sensibilitzar-nos amb les diferents cultures preparant la festa intercultural i participant en el Teatre de l’Oprimit, on podíem canviar l’obra si ho consideràvem necessari. Aquestes sessions em van fer comprendre que no estic sola en aquest aclaparador viatge anomenat ESC.


Tots els participants estaven desitjant participar en la sessió dedicada al futur després de la ESC. Ens han donat valuoses idees i fonts sobre on trobar treball, altres oportunitats de voluntariat i on utilitzar el certificat Youth Pass obtingut. A part d’això, la qual cosa més valoro és la gent que he conegut allí. Joves amb una forta voluntat de tenir un impacte social alhora que posen en marxa els seus projectes personals: practicants de ioga terapèutic, cuidadors d’animals, professors, animadors, jardiners, cuiners, etc.

Estic infinitament agraïda per formar part de la societat europea i beneficiar-me d’experiències de voluntariat tan positives, plenes d’aprenentatge, reflexió i avaluació.


Bé, encara em queden diversos mesos de voluntariat, però aviat començarà un nou capítol!