Durant el període del 21 al 31 d’agost, un grup de set catalans format per l’Abel, l’Albert, la Isabel, la Joselyn, la Laura, la Lara i el David, vam tenir l’oportunitat de participar en un intercanvi juvenil a la població de Brebu (Romania) amb l’objectiu d’explorar el món de l’emprenedoria juvenil, juntament amb participants d’Itàlia i Grècia, a més dels del propi país amfitrió.

Els primers dies es van destinar a trencar el gel i establir la base per a una col·laboració efectiva. Vam compartir les nostres pors, expectatives i les nostres contribucions de cara al projecte que just acabàvem d’encetar. Aquesta activitat ens va permetre conèixer-nos millor i comprendre les nostres diferències culturals.

A mesura que avançàvem en el contingut del programa, ens vam submergir en el tema de l’emprenedoria. Vam discutir conceptes econòmics fonamentals i els valors essencials que han de guiar a qualsevol persona que pretengui iniciar el seu propi negoci. A més a més, vam explorar la importància de les habilitats comunicatives per vendre productes o serveis i atreure l’atenció de potencials clients.

Un dels moments més destacats del projecte va ser la creació dels nostres propis plans de negoci. En primer lloc, ens vam dividir en grups i vam desenvolupar idees empresarials a partir dels conceptes explicats anteriorment. Posteriorment, alguns de nosaltres vam assumir el paper d’inversors i altres es van convertir en emprenedors, presentant els seus projectes i intentant persuadir els inversors perquè invertissin en el seu negoci. Aquesta simulació ens va permetre aplicar el que havíem après i comprendre els reptes del món empresarial.

A més de les activitats centrades en el propi tema del programa, cada grup nacional va poder exposar la seva història i costums mitjançant la presentació de jocs dinàmics i creatius, la recreació de balls regionals o una degustació de menjar típic de cada país, la qual cosa va enriquir la nostra comprensió mútua i va fomentar el respecte per la diversitat dels diferents pobles d’Europa.

En resum, aquest intercanvi va ser una experiència transformadora per a tots nosaltres. Aquests programes constitueixen una eina valuosa per al nostre desenvolupament personal i professional, brindant-nos les habilitats i la confiança necessàries per afrontar el món empresarial amb èxit. Així doncs, estem agraïts per aquesta oportunitat i esperem que més joves s’animin a participar en projectes similars en el futur.