He obert molt més la meva ment, tornant-me més tolerant…

Em dic Blanca, tinc 23 anys i sóc de Vigo (Galícia). He estudiat el Grau en Treball Social (UVigo) i tinc un Màster en Cooperació Internacional (UCM). Durant els últims vuit mesos, des de Desembre del 2018 fins a Juliol de 2019, he participat en un Servei de Voluntariat Europeu (SVE) a Osijek (Croàcia).

Considero que després d’aquesta aventura he obert molt més la meva ment, tornant-me més tolerant, aprenent tant dels meus companys com de les persones “beneficiàries” del meu.

Aquesta experiència a Croàcia et fa valorar i apreciar aquelles cultures diferents a la teva, et tornes una petita antropòloga sense saber-ho, i alhora, tens temps de tenir certa nostàlgia i replantejar-te aspectes del teu propi context cultural.

Tot això ha suposat un gran impacte en la meva vida, m’ha fet créixer en el personal i en el professional, sobretot aprenent a valorar la diversitat d’idees, opinions, formes de vida, de treball, punts de vista, etc.

Crec que com a turista mai podria haver arribat a comprendre la complexa història que ha marcat a Croàcia i en general als països balcànics, i ha estat increïble descobrir-la de la mà de tota la gent que m’ha acompanyat al llarg d’aquesta experiència.