EU IN YOUTH

Hola! Som la Miru, la Judit, l’Aida, la Irene i l’Elian. Aquí teniu un petit resum del nostre viatge de 10 dies a Malta.

Malta és un petit arxipèlag de 3 illes sota Itàlia, on podríem trobar una barreja de moltes cultures diferents com la mediterrània, l’àrab i l’anglèsa (també condueixen el contrari!). La ciutat on estàvem situats es diu Marsaxlokk que es troba a 15 minuts amb cotxe de Valetta, la ciutat més coneguda d’allà.

El tema del nostre projecte tractava sobre la identitat europea i el multiculturalisme. El primer taller que vam fer quan hi vam arribar, va ser per reflexionar sobre què ens fa europeus i els avantatges que tenim a la UE. Un dels tallers més interessants que vam fer és quan vam anar a la Universitat de La Valletta per conèixer el Tràfic d’Essers Humans; un problema present a l’illa i arreu d’Europa a la vista fins avui. Va ser agradable veure que l’associació amb la qual escollim anar a Malta actua com a suport a les víctimes i lluitem durament per eradicar-les.
A més d’aquestes també hem tingut activitats relacionades amb la Dansa, la Música, el Teatre, l’Art i els Continguts Digitals. Els tres primers grups van tenir l’oportunitat de presentar el seu treball a la ciutat de La Valletta el penúltim dia del projecte. Unes coreografies fascinants del grup de Dansa, unes grans versions del grup de Música, i una espectacular actuació del grup de Teatre. El grup d’Art va crear una obra reivindicativa: un arbre de Nadal del futur decorat amb escombraries que havien trobat a la platja de Marsaxlokk. El grup de Continguts Digitals es va encarregar de fer fotos i gravar vídeos per al record de l’experiència.

I per últim vam tenir les Nits Interculturals! Érem 60 persones de 6 països, vam tenir el plaer de conèixer tradicions com la dansa, el menjar i costums típiques! Vam gaudir moltissim de les nits interculturals!
En el nostre temps lliure vam poder gaudir dels diferents racons de l’illa de Malta així com de l’emocionant piscina natural de St. Peter’s Pool, la bulliciosa platja de Golden Bay, la petita illa de Comino, la ciutat emmurallada de Medina i les nits animades. Tots aquests llocs els vam visitar juntament amb 60 persones més de 6 països diferents que vam ser; Eslovàquia, Romania, Grècia, Portugal, Turquia i Espanya.

I fins aquí acabem el nostre viatge de 10 dies a l’illa de Malta. Va ser un intercanvi bastant lleuger en el qual per part de l’entitat s’esperava més organització i més activitats formatives, però gràcies a això hem tingut l’oportunitat de conèixer més la destinació a la qual vam anar, i també vam poder descobrir més àmpliament les cultures de els diferents països participants. Confiem que l’entitat col·lectora millori els seus projectes després d’aquest últim.

L’experiència ha estat totalment enriquidora. Aquestes oportunitats són ideals per sortir de la nostra zona de confort i créixer tant professionalment com personalment. Per la nostra banda, esperem seguir participant en aquests programes perquè cada intercanvi és una aventura i experiència diferent.