Pocs dies després de la setmana dels refugiats, el 27 de juny, per actuar en contra de l’onada de racisme que hi ha a Europa, la FCV va organitzar un taller dedicat als estereotips, als prejudicis i a la discriminació.

El taller va ser una activitat de seguiment del curs de formació “Changing realities – Non-formal education as tool for social transformation”, que va tenir lloc a Croàcia de l’1 al 9 de febrer, activitat d’educació no reglada en la qual van participar dos representants de la FCV i que forma part del projecte europeu titulat “Peacebuilding framework competence in youth work and Non Formal Education in Europe”. Julia Stollenwerk, participant en el curs i voluntària a la FCV, va dissenyar i facilitar el taller amb el suport de la FCV.

Estem molt feliços del grup que va participar al taller: un grup reduït de 7 persones intergeneracional, intercultural i internacional, incloent a persones víctimes, directes o indirectes, de discriminació, conscients de tenir estereotips i de voler superar-los.

Després d’una breu presentació del grup, el taller va començar amb una activitat creativa, el joc “Cultionary”, similar al joc “Pictionary”, per conèixer els estereotips que tots tenim sobre algunes cultures. El taller va continuar amb dues activitats, una més teòrica, per entendre les diferències entre estereotips, prejudicis i discriminació, i l’altra, més pràctica, titulada “Endevina qui ve a sopar aquesta nit”, roleplay per conèixer diversos punts de vista.

El taller va acabar amb una avaluació del grup, que va ser positiva; com va dir Irene, una de les participants: «m’ha agradat el fet que ha estat un taller molt participatiu, que ha involucrat a tots. M’ha servit per reflexionar sobre els estereotips, els prejudicis i les discriminacions ».

Arran de que no tothom que volia va poder finalment participar en el taller i, també, perquè els participants van mostrar el seu interès en participar en més tallers sobre el mateix tema, per aprendre més i conèixer noves tècniques per actuar davant d’un cas de discriminació, estem motivats per repetir el taller i per organitzar una segona part d’aquest taller, en el qual esperem que més gent hi participi.

Si vols participar en els propers tallers et recomanem mantenir-te informat en la nostra pàgina web i xarxes socials.

Roberta