Per segon any consecutiu, una persona voluntària a la Fundació Catalunya Voluntària-FCV està entre els/les onze guanyadors/es de l’Erasmus+ Volunteering Awards, un concurs on poden participar els i les joves que avui estan fent un voluntariat a l’estranger. En aquesta ocasió ha estat el Marcin, voluntari de Polònia que col·labora amb la FCV des del juliol del 2018 realitzant, entre moltes d’altres, tasques de programació, disseny gràfic i d’edició en vídeo.

El vídeo del Marcin es titula My EVS story. Join us i resumeix, en poc més d’un minut, què està significant per a ell realitzar un Projecte de Voluntariat Europeu, tant a nivell professional com personal. Assegura que va triar de fer el seu voluntariat a la FCV perquè li interessava veure com funciona una ONG “observant des de la cuina” ja que, el dia de demà, planeja crear la seva pròpia organització sense afany de lucre. L’experiència de voluntariat europeu també li ha permès d’engegar el seu propi projecte: VolZone, una xarxa que connecta voluntaris i voluntàries i que fa possible a les entitats donar a conèixer les seves iniciatives i esdeveniments. Finalment, després de gairebé 10 mesos a Barcelona, ja forma part d’una banda de rock i està sortint amb una noia catalana, la qual va conèixer a un intercanvi juvenil.

A més de guanyar un viatge a una destinació europea a escollir, tots els guanyadors i guanyadores participaran a la European Youth Week a Brussel·les, que tindrà lloc del 29 d’abril al 5 de maig. Allà visitaran la ciutat, coneixeran altres persones que formen part del programa Erasmus+ i tindran l’oportunitat d’explicar les seves idees i visió d’Europa.

L’Erasmus+ Volunteering Awards és una plataforma per a què la gent jove pugui compartir la seva experiència de voluntariat amb el món, i així inspirar i animar altres persones a llençar-se a la piscina i començar un Projecte de Voluntariat Europeu.