Hi ha moltes coses que pots fer en la teva vida i una d’elles és un Erasmus+. Els Erasmus+ són projectes en els quals es coneixen persones de tot el món, específicament de la UE (Unió Europea). La UE exerceix un paper important en aquests projectes, ja que brinda als residents de la UE l’oportunitat d’anar-hi de forma gratuïta. Els que se’n vagin només han de pagar primer les despeses que reemborsaran: el transport; l’allotjament i els àpats estan inclosos en el programa (no les despeses personals). Aquests intercanvis culturals tenen temàtiques actuals i diferents amb les quals treballar i reflexionar, en les quals els diversos participants tenen molta importància.

L’intercanvi Development of Creative and Critical Skills es va dur a terme a Rezekne, Letònia, del 14 de maig al 21 de maig de 2022. Van participar 8 països en el projecte (Espanya, Xipre, Lituània, França, Croàcia, Ucraïna, Turquia, Països Baixos). També hi ha algunes activitats que ja estaven programades, com les següents:

  • Nit intercultural: Nit en que  cada país sigui ambaixador de la seva cultura, menjar, etc.  Dur menjar i beguda tradicional dels seus països i mostrar algunes tradicions de les seves cultures en forma part. Després d’això, FESTA!
  • Joc de rols: Discutir el tema principal del projecte fent un discursos o altres activitats.
  • Planificació d’activitats per a tothom en equips: Preparar una activitat dinàmica sobre el tema del projecte i mostrar-los a tots com de divertit pot ser una cosa tan seriosa i important (és una bona manera d’incitar a les persones a participar i promoure el projecte) QUANTA MÉS GENT, MILLOR!
  • Amic secret: Aquest joc és molt divertit. Cada participant és l’amic secret d’algú. Cal cuidar la persona assignada com a amic secret i ajudar-lo amablement sense que se’n doni compte.

Us recomanem que doneu a aquests projectes una oportunitat ja que canvien les vostres vides per bé; són realment útils de moltes maneres. Millorareu les vostres habilitats en anglès, fareu amics, coneixeu altres cultures, aprendreu coses noves, millorareu i desenvolupareu les vostres competències, treballareu en equip i per últim (però no menys important) DIVERTIU-VOS I GAUDIU DE CADA MOMENT!