Intercanvi juvenil “Be a Healthy Youth”

tc_be-a-healthy-youth-10No era el primer cop que anava a Cluj, així que arribar un fred dia de febrer, en mig de la nit, no va resultar ser un xoc massa gran. Havia arribat un parell de dies abans, per recarregar piles el cap de setmana i començar dilluns, a tope, amb el programa.

Tres països, amb onze participants cadascun: Romania, Eslovàquia i Catalunya. Havia conegut a la meitat del meu grup abans – l’altre meitat la vaig conèixer allà mateix, i la veritat, no podíem ser un grup més divers i tan unit al mateix temps.

Els primers dies va costar arrancar – érem un grup molt gran (més de 30 persones), i algunes de les activitats, totes al voltant de l’estil de vida saludable, eren massa teòriques o les fèiem tot el grup, què, com he dit, era massa gran per això. Però, vam parlar amb els facilitadors, i després d’això, tot va anar a millor.

tc_be-a-healthy-youth-3Així, vam començar a fer activitats en grups més petits, per després compartir-ho amb la resta: idees per involucrar els joves, campanyes publicitàries, anar a fer la compra amb perfils de persones diferents, etc. Aprofitàvem cada àpat i cada estona lliure per fer equip, i parlar entre nosaltres – les cartes uneixen més del que pensem!-, com també descobrir la ciutat de Cluj Napoca (Romania), i conèixer més del país i d’Eslovàquia també.

La veritat és que malgrat els petits contratemps, va ser una experiència que ens va portar a conèixer a gent meravellosa, conèixer una ciutat que amaga molt sota la seva capa gris, i emportar-nos consells sobre com portar una vida més sana!

Ana María