Gràcies a la Fundació Catalunya Voluntària, l’Adriana, la Laia, en Pau, en Pol i la Yury hem tingut l’oportunitat de viatjar a Grècia, per la zona de Salònica, específicament al poble de Stratoni. Ha sigut un projecte d’Intercanvi Juvenil basat en el desenvolupament d’eines de comunicació i media. 

El grup català va arribar al poble cansat d’un dia de trot viatger i escales d’avió tenint en compte que també vam aprofitar per visitar Vienna amb la nostra motxilla i les dos f: fe i fotos on vam fer una visita prou completa pel poc temps del que disposavem. Tot i així un cop al poble i havent sopat no vam poder resistir la temptació de nadar a la platja grega, per desfer-nos del pes del dia, començant així a establir un vincle de confiança entre nosaltres sense ser massa conscients.

Durant els pròxims dies donen a lloc un seguit d’activitats de coneixença entre la totalitat dels grups nacionals, Turquia, Grecia, Nord-Macedònia, Croàcia, Lituània, Itàlia i Espanya, nosaltres, de tal manera que aviat generéssim un ambient de treball agradable.

Vam tenir l’oportunitat de conèixer elements de periodisme per part d’uns professionals, i altres disciplines que els voluntaris ens van impartir, així com, ràdio, fotografia, muntatge de vídeo, disseny gràfic i un workshop dedicat a les xarxes socials.

A part d’aquests coneixements teòrics, vam aprendre també a través de respirar l’ambient i fent vida al poble com vivien i del parlat Tzatziki, el formatge Grec i les seves olives grosses, entre d’altres coses, tot i així concorde que de tot el viatge no destacariem els menús com a un tret positiu, i tant així com aprendre d’altres cultures, costums i maneres de viure dels altres companys de l’intercanvi. 

Cap a la cloenda del projecte haurem de preparar el videoclip d’una cançó per cada país com una mena d’Eurovisió sota el nom de “Divavision”, gràcies a les eines de muntatge de vídeo d’en Pau i la gràcia del nostre equip vam aconseguir sortir guanyadors del concurs de votació popular, demostrant així que el nostre equip va robar el cor de la resta de participants.

Sentim molta gratitud d’haver format part d’aquest projecte cap a la Fundació, a l’organitzadora grega Claire, a l’Elena per les gestions, al equip del voluntariat espanyol que encara segueix al poble que van ser una gran mà d’ajuda i en general al equip català per les vivències.