Amarante, la segona destinació del programa TLNMobilicat, ens rep amb els braços oberts

La Fundació Catalunya voluntària-FCV ha tingut l’oportunitat de viatjar a Amarante (Portugal) per conèixer de primera mà el lloc on es durà a terme la segona ronda de pràctiques professionals en el marc del programa TLNMobilicat. Cinc joves catalans/es seran els/les afortunats/des de realitzar una experiència professional a aquesta ciutat portuguesa gràcies al programa ‘Ampliant horitzons: Pràctiques professionals a Europa’, organitzat per la FCV, i al finançament del Servei d’Ocupació de Catalunya-SOC i del Fons Social Europeu-FSE.

Un cop aterrats a Oporto, la Lorena, directora del projecte i en Marc, tutor del grup, ens vam dirigir cap a Amarante on vàrem tenir l’oportunitat de fer un tomb pels bonics carrers que envolten el poble. El fred ens va  acompanyar durant tota l’estada però el lloc sens dubte ho va compensar.

El dia següent, ens vam dirigir a l’entitat coordinadora d’acollida, Aventura Marao Clube, on vam tenir l’oportunitat de conèixer el Miguel, persona responsable de l’entitat i del projecte, i el Marcello, qui serà el mentor del grup durant l’estada. Vam poder visitar l’allotjament on estaran els i les participants i vam conèixer també els diferents llocs de pràctiques, que compten amb una gran varietat de sectors professionals: en una recepció d’un hostel, de disseny gràfic, de producció ecològia i biodinàmica vinícola, de producció i distribució de bolets cultivats en tronc i d’activitats socioculturals en un centre juvenil.

Durant la jornada, els representats de l’organització d’acollida ens van explicar la història del poble i, per acabar el dia, vam tastar el típic menjar portuguès a un també típic bar d’Amarante.

Un cop finalitzada la jornada vam conèixer d’una forma més detallada Aventura Marao Clube, on vam descobrir que desenvolupen moltíssims projectes per a gent jove del poble i on compten amb unes instal·lacions espectaculars.

Finalment, l’equip va retornar a Barcelona amb molt bones sensacions sobre la visita i amb moltíssimes ganes d’engegar l’aventura.

Seguirem informant!