El 30 de juny, a la seu de Lafede – Federació d’Organitzacions per la Justícia Global es va presentar l’iniciativa de cooperació per a la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques “Impacte juvenil-Reforçant el paper de les entitats juvenils per construir la pau a Europa”, realitzada amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea. En l’esdeveniment vem presentar un dels principals resultats: l’eina digital “Learning Curve – a guide for evaluation and learning for youth organizations” Multiplier (1)que ja està a disposició de totes aquelles entitats no lucratives juvenils que desitgin millorar el seu impacte i donar més sostenibilitat als seus programes.

L’eina posa especial atenció en analitzar quins són els sistemes d’organització intern i les maneres de fer de les entitats, examinant aspectes rellevants per totes les entitats juvenils sense excepció, com són  les relacions externes, la gestió dels recursos, la cultura organitzativa, els sistemes de presa de decisions o la gestió del coneixement a nivell intern.

L’eina permet analitzar tots aquests elements  des d’una triple perspectiva: a nivell individual, a nivell d’activitats o projectes i a nivell organitzatiu, i ofereix  guies, consells i recursos per millorar.

Multiplier (3)

Les 6 entitats promotores del projecte són membres europeus de la xarxa internacional UNOY i tenen en comú ser juvenils i dedicar-se a la promoció de l’educació per la pau, la Cultura de Pau i la gestió dels conflictes, realitzant accions de formació, sensibilització i, en aquest cas, recerca, tant en l’àmbit nacional com internacional.

El projecte és dut a terme per part de les entitats UNOY (Holanda), PATRIR (Romania), CEIPES (Itàlia), SCI-International (Bèlgica), EIF (Alemanya) i la FCV (Catalunya), les qual han estat objecte de la recerca i col·laborat activament en la creació dels seus resultats.

En la trobada d’entitats, sota el títol “Quin és el canvi que volem assolir?” es va presentar públicament per primer cop a Europa aquesta eina digital, per part de dos dels seus co-creadors: Celina Del Felice, representant d’UNOY i líder de la recerca, i Lluc Martí, coordinador del programa “Clam per la Pau” de la FCV.

Multiplier (2)L’acte va servir per intercanviar informació amb altres entitats no lucratives catalanes, juvenils i culturals que treballen per la pau i que van poder intercanviar experiències i qüestions sobre com fer ús de l’eina.

Gràcies a tots els que veu assistir, a Lafede per deixar-nos fer ús de les instal·lacions i a totes aquelles persones que mitjançant l’enllaç, esteu disposats a contribuir en la millora de la vostra entitat. Esperem que l’eina sigui del vostre interès.

Per a més informació, podeu enviar un correu a projectes@catalunyavoluntaria.cat.

Lluc Martí